Kevadised pulgakoogid

11 märts 2013 2 comments

Maitsvad sidrunimaitselised pulgakoogid ei jäta kindlasti ühtegi koogisõpra külmaks ning sel aastal võiks kevadpühadeks valmistada hoopis teistsuguseid värvilisi mune. Valmistada ei ole selliseid koogikesi üldse raske, küll vajab see pisut aega ja nokitsemist aga ei midagi ülemõistuse keerulist. Kaunistada võib käepäraste vahenditega, kuid mina ostsin pulgad, suhkrumassi, vormid liblikate valmistamiseks ning laimimaitselise kuvertüüroi Suhkrukunstist ning ärge arvake, et see siin on kellegi poolt kinnimakstud reklaam, siis ei. Kuigi paljude asjade nimetused ja kasutusala jätavad minule suhteliselt suure küsimärgi siis lihtsalt kui juba sinna poodi minna siis inspiratsioon tõstab pead ning tühjade kätega sealt välja kõndida ei õnnestu. Pildil oleva pulgakookide hoidiku valmistasin Tiimarist leitud penoplasist rõngale, millele tavaliselt floristid pärja vmt teevad. Aga pulgakooke võib edukalt asetada ka suhkrust või tatrast täidetud klaasidesse või miks mitte ka suuremasse madalasse lillevaasi.


  
24 keskmise pulgakoogi valmistamiseks vajad:
1 pakk Vaniljekeeksi pulbrit (Cold Corn – ostsin rimist)
100 g võid
140 ml vett

200-250 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
1 sl suhkrut
1/2 sidruni koor

250g tumedat šokolaadi või laimimaitselist kuvertüüri või valget šokolaadi ning sidruniessentsi
kaunistamiseks: suhkrumassist liblikaid või muud meelepärast.

1. Valmista keeks pakendlil oleva juhendi järgi, või sega külm vesi ning sulatatud või keeksipulbrisse. Sega ühtlaseks ning vala küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 40 minutit 180C juures. Lase keeksil täielikult maha jahtuda. Pudista keeks sõrmedega peenikeseks puruks.
2. Vahusta toasoe toorjuust suhkruga kreemjaks. Lisa sidrunikoor ning sega keeksipurule. Kui valminud segu on veel liiga kuiv, lisa veel pisut toorjuustu. Vooli taignast 24 koogipalli ning tõsta sügavkülma pooleks tunniks tahenema. 
3. Sulata šokolaad või kuvertüür, kasta pulk šokolaadisegusse ning torka koogipalli sisse. Tõsta hetkeks sügavkülma, et šokolaad jõuaks ära taheneda. 
4. Sea valmis dekoreerimiseks vajalikud nonparellid või muu meelepärane. Hoia pulgast kinni ning kasta koogipall sulatatud šokolaadi sisse, lase üleliigne šokolaad maha tilkuda ning kasta nonparellidesse või kaunista meelepäraselt. Aseta pulkapidi suhkruga või (nt tatraga) täidetud anumasse tahenema. Toimi nii kõikide pulgakookidega. Säilita kuni serveerimiseni külmikus.

2 comments:

  • H ütles ...

    Tahaksin oma väikese poja sünnipäevaks pulgakooke proovida teha. Palun soovita, kust osta kuvertüüri ning pulkasid?

    Ette tänadedes,
    Hedi

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD