Raffaello kook

04 märts 2013 22 comments
Kes armastab raffaello komme, hakkab armastama ka seda kooki ning isegi magusast ja kookost mitte hoolijad võiksid ühe tüki proovida, sest see talvise välimusega valge kookoseline kook võib üllatada.


põhi:
100 g vahvlit
75 g kondenspiima (suhkruga)
50 ml kookoshelbeid
80 mandleid

Täidis:
500 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
200 ml kookoskoort (Blue Dragon) või kreemist kookospiima (Santa Maria)
150 g kondenspiima (suhkruga)
200 g valget šokolaadi
1 dl kookoshelbeid
2 tl sidrunimahla

kaunistuseks:
2dl vahukoort
1 tl vaniljesuhkrut
12 raffaello kommi


1. Rösti mandlid 175C ahjus umbes 10 minutit. Tõsta jahtuma.
2. Haki vahvel noaga keskmiselt peeneks. Sega vahvel kondenspiima ja kookoshelvestega kokku, kuni valmib suhteliselt mure pudi. Vooderda 24cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Kata põhi vahvlipudiga. Haki mandlid pisut väiksemaks ning jaga põhjale.
3. Sega toasoe toorjuust, kookoskoor ja kondenspiim kreemjaks. Sulata valge šokolaad ning sega toorjuustusegusse. Lisa kookoshelbed ja sirdunimahl. Vala vahvlipõhjale ning aseta umbes 4 tunniks külmkappi tahenema.
4. Vahusta vahukoor vaniljesuhkruga vahtu, määri koogile ning kaunista raffaello kommisega. Soovi korral võib koogile peale puistada veel kookoshelbeid.


22 comments:

  • Marilin ütles ...

    Appi kui ilus ja isuäratav, sõrmed hakkasid kohe sügelema :D Raffaello on alati minu jaoks tähtpäevade komm olnud, nüüd vaatan kalendrist järgi, kas on tulemas ükskõik mis üritust, kuhu seda kooki saaks teha :)

  • Kristel ütles ...

    Mina kasutasin Philadelphia toorjuustu. Mascarponega võib ka teha, kuid sellisel juhul soovitan panna täidisesse pisut rohkem valget šokolaadi, et hiljem kook korralikult koos püsiks.nt muudaks komponente nii et kasutaks 100g kondenspiima ja 250g valget šokolaadi. Head katsetamist!

  • Kaili ütles ...

    Tegin tordi õele sünnipäevaks ja kõigile meeldis nii maitse kui ka välimus! :) Kartsin kõige rohkem seda, et tort tuleb liiga magus, kuid tuli täpselt paras ja oli mõnus kreemine.

  • Anonüümne ütles ...

    Tegin täpselt retsepti järgi ja kook jäi üsna vedel. Kusjuures külmas seisis ca 10 tundi.
    Minu maitse jaoks ka natuke liiga magus- lääge, kuigi panin nii sidrunimahla (retsepti järgi), kui veidi soola.
    Ilmselt proovin korra veel teha, kuid midagi peaks retseptis muutma. Vbl rohkem sokolaadi ja vähem kookoskoort vm.
    Kas teistel ei ole vedel jäänud?

  • Kristel ütles ...

    Väga kahju, et kook vedel jäi. Kas kasutasite ikka kookoskoort, mitte kookospiima? Kui kook jäi teie jaoks pisut liiga magus võite suhkruga kondenspiima asendada suhkruta kondenspiimaga ning et kindel olla et taheneb õigesti lisada rohkem šokolaadi.

  • Anonüümne ütles ...

    Kahjuks minu kook jäi ka täiesti vedel. Kasutasin õigeid koostisaineid. Maitselt ideaalne, aga täidist tuleks tuunida.

  • Riina ütles ...

    mina lisasin rohkem valget shokolaadi (kasutasin sidrunimaitselist kokku ca 280g), panin Philadelphia toorjuustu lahjat versiooni (3%) ja riivisin (lisaks veidi suuremale kogusele sidrunimahla lisamisele) sisse sidrunikoort ja tulemus oli väga mõnus sidrunine ja tasakaalus. ei jäänud üldse vedel (kasutasin ikka korralikku kookoskoort). Ainuke probleem oli vahvlipõhjaga - valisin maitsetud suured vahvlid, mida oleksin pidanud oluliselt purumaks tegema, sest hiljem need enam koos ei püsinud (või oleks pidanud olema oluliselt rohkem kondentspiima, mis neid koos oleks hoidnud?). Vahukoorekihi jätsin ära. Sain koogi ca 20 minutiga valmis (tõstsin jahedasse esikusse ja 2 tunni pärast juba serveerisin) ja maitse oli väga mõnus! Sain kiita.

  • Kokkamas95 ütles ...

    Tegin emadepäevaks seda kooki. Vähendasin täidises veidi kondenspiimakogust, panin 100 g. Imehea kreemjas kook, eriti maitsev on koogi põhi (kasutasin vanillitäidisega vahvleid) :)

  • Anonüümne ütles ...

    Arvan, et täidise õnnestumine sõltub oluliselt šokolaadist. Kõige parem oleks ehk kasutada valget sulatusšokolaadi.

  • Kaili ütles ...

    Tegin ka täna seda kooki, kuid jäi ka vedel. Kasutasin kookoskoort ning õiget sulatusšokolaadi, kuid ei tea mis läks viltu.
    Kuid maitse oli väga hea ning proovin veel kord.

  • Anonüümne ütles ...

    Tere! Küsimused sellised. 80mandlit tähendab et loen ära 80tervet mandlit ja setan need plaadile? Ja mis vahvlit kasutatakse? Kas saaksite soovitada näiteks mõnda head firmat?

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD