Singi ja ricottaga täidetud cannellonid tomatikastmega

04 märts 2013 0 comments
Olen taas itaalia lainel ning see toit on peas mõlkunud juba omajagu aega. Täna sai see teoks ning võin järjekordselt kinnitada, et mida kauem üks retsept peas mõlgub seda kindlam võib olla, et tulemuses ei pea pettuma. Muidugi tuleb selliste loominguliste toitude valmistamiseks aega varuda, et kõik rahulikult läbi mõelda. Seega kui kiire ja näljased ootavad siis on mõistlikuma jääda ikka juba järgiproovitud retseptide juurde. Ja nagu ikka, iga uus asi meie pere toidulaual tähendab seda, et väiksemad teatavad koheselt, et nemad seda küll ei söö. Aga juba teades neid siis tuleb paar korda veel seda toitu teha et nõudlus uue toidu järele iseenesest tekib :) Alltoodud kogusest saab söönuks keskmiselt 6 inimest, kuid kui on suurema isuga pere võib jaguda ka neljale.

Tomatikaste:
400 g purustatud tomateid
200 g kirsstomateid
75 g varssellerit
väiksem (60 g) porgand
keskmine (75 g) sibul
2 tl meresoola
peotäis värsket basiilikut
1 sl oliivõli
värskelt purustatud pipart
pruuni suhkrut

200 g cannelloni pastat

1 muna
100 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
400 g ricotta kohupiima (Otto)
300 g mozzarella juustu (Otto)
70 g prosciutto crudo sinki
90 g riivitud parmesani

1. Haki sibul ja varsseller, riivi porgand ja poolita kirsstomatid. Sega kõik kokku, lisa sool ja basiilik ning kuumuta kaane all aeg-ajalt segades 20 minutit. Jahuta pisut ning püreesta blenderis või saumikseriga. Viimistle maitse soola, pipra ja suhkruga. Lisa oliivõli ning sega ühtlaseks.
2. Täidise valmistamiseks vahusta kergelt muna, sega hulka toasoe toorjuust, ricotta, riivitud mozzarella, hakitud prosciutoo ning pool riivitud parmesanist. Sega ühtlaseks ning maitsesta värskelt jahvatatud pipraga.
3. Tõsta ahjuvormi põhja õhuke kiht tomatikastet. Täida cannellonid. Mugav on täitmiseks kasutada kilekotti, mille ots on ära lõigatud. Lao täidetud cannellonid kõrvuti tomatikastmele. Kui kõik cannellonid on täidetud ja ritta laotud, vala peale kogu tomatikaste. Riputa peale ülejäänud parmesan ning küpseta 180C- ni eelkuumutatud ahjus 30 minutit. Serveeri soojalt.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD