Maitsvad
sidrunimaitselised pulgakoogid ei jäta kindlasti ühtegi koogisõpra külmaks ning sel aastal võiks kevadpühadeks valmistada hoopis teistsuguseid värvilisi mune. Valmistada ei ole selliseid koogikesi üldse raske, küll vajab see pisut aega ja nokitsemist aga ei midagi ülemõistuse keerulist. Kaunistada võib käepäraste vahenditega, kuid mina ostsin pulgad, suhkrumassi, vormid liblikate valmistamiseks ning laimimaitselise kuvertüüroi Suhkrukunstist ning ärge arvake, et see siin on kellegi poolt kinnimakstud reklaam, siis ei. Kuigi paljude asjade nimetused ja kasutusala jätavad minule suhteliselt suure küsimärgi siis lihtsalt kui juba sinna poodi minna siis inspiratsioon tõstab pead ning tühjade kätega sealt välja kõndida ei õnnestu. Pildil oleva pulgakookide hoidiku valmistasin Tiimarist leitud penoplasist rõngale, millele tavaliselt floristid pärja vmt teevad. Aga pulgakooke võib edukalt asetada ka suhkrust või tatrast täidetud klaasidesse või miks mitte ka suuremasse madalasse lillevaasi.
24
keskmise pulgakoogi valmistamiseks vajad:
1
pakk Vaniljekeeksi pulbrit (Cold Corn – ostsin rimist)
100
g võid
140
ml vett
200-250
g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
1
sl suhkrut
1/2
sidruni koor
250g
tumedat šokolaadi või laimimaitselist kuvertüüri või valget šokolaadi ning sidruniessentsi
kaunistamiseks: suhkrumassist liblikaid või muud meelepärast.
1.
Valmista keeks pakendlil oleva juhendi järgi, või sega külm vesi ning sulatatud
või keeksipulbrisse. Sega ühtlaseks ning vala küpsetuspaberiga kaetud
lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 40 minutit 180C juures. Lase keeksil
täielikult maha jahtuda. Pudista keeks sõrmedega peenikeseks puruks.
2.
Vahusta toasoe toorjuust suhkruga kreemjaks. Lisa sidrunikoor ning sega
keeksipurule. Kui valminud segu on veel liiga kuiv, lisa veel pisut toorjuustu.
Vooli taignast 24 koogipalli ning tõsta sügavkülma pooleks tunniks
tahenema.
3.
Sulata šokolaad või kuvertüür, kasta pulk šokolaadisegusse ning torka
koogipalli sisse. Tõsta hetkeks sügavkülma, et šokolaad jõuaks ära
taheneda.
4.
Sea valmis dekoreerimiseks vajalikud nonparellid või muu meelepärane. Hoia
pulgast kinni ning kasta koogipall sulatatud šokolaadi sisse, lase üleliigne
šokolaad maha tilkuda ning kasta nonparellidesse või kaunista meelepäraselt.
Aseta pulkapidi suhkruga või (nt tatraga) täidetud anumasse tahenema. Toimi nii
kõikide pulgakookidega. Säilita kuni serveerimiseni külmikus.
2 comments:
Tahaksin oma väikese poja sünnipäevaks pulgakooke proovida teha. Palun soovita, kust osta kuvertüüri ning pulkasid?
Ette tänadedes,
Hedi
Mina olen ostnud suhkrukunstist. www.suhkrukunst.ee. Mustamäel on ka füüsiline pood, kuid saab minuteada tellida ka netist.
Postita kommentaar