Kreemine kana-makaronivorm

04 september 2012 2 comments
Üks lihtne ja mõnus suvine vormiroog, maitseb kui pitsa aga on hoopis pastaroog. Retsepti komponentidest jätkub 6-8-le sööjale, kuid kõik sõltub sööjate isust, sest ülesöömise oht on garanteeritud.


Vajad:
200 g väikeseid makarone (keetmata)
400 g kana kintsuliha
1 sibul
1-2 küüslauguküünt
2 viilu suitsupeekonit

2 tomatit
150 g suvikõrvitsat
250 g mozzarella kirsse (Otto)

2 dl köögiviljapuljongit
400 g (2 karpi) Philadelphia murulauguga toorjuustu
soola
pipart
oreganot

1. Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees, peaaegu pehmeks, kurna.
2. Haki kintsuliha väikesteks tükkideks. Tükelda sibul, suitsupeekon ja küüslauk. Prae kana kintsuliha, sibula, suitsupeekoni ja küüslauguga krõbedaks ning maitsesta soola, pipraga. Sega keedetud makaronid segu hulka.
3. Lõika tomat ja suvikõrvits suupärasteks tükkideks. Tükelda mozzarella kirsid neljaks.
4. Valmista fondist või puljongikuubikust puljong ning sega toorjuustuga.
5. Sega kõik komponendid ahjuvormis kokku, raputa peale värsket või kuivatatud oreganot ning küpseta 180C ahjus 25 minutit.



2 comments:

  • MARIT ütles ...

    Väga mõnus kreemine ahjuvorm, muutsin küll natuke retsepti vastavalt külmkapi sisule!
    Teen teinekordki, selliseid kergelt valmivaid argiõhtu roogade retsepte ootan edaspidigi:)

  • Kristel ütles ...

    Rõõm lugeda et meeldis, tihti ongi nii et veelgi parima roa saab kui komponente mugandada oma külmkapi järgi :) annan edaspidise osas oma parima.

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD