Suvikõrvitsapõhjaga pitsa

20 august 2014 2 comments
Mulle väga meeldib pitsa, kuid alati kui seda endale luban, käin paar päeva ringi nagu oleks telliskivi alla neelanud. Igatahes väga ebameeldiv ja eks ma seetõttu sööngi seda nii harva, kuna see mitmepäevane pitsarasedus mulle ei istu. Siiski olen juba ammu mõelnud, et võiks proovida teha pitsat, mis ei ole tehtud nisujahust valmistatud põhjale. Kohanud olen päris mitmeid retsepte kus pitsapõhi on valmistatud lillkapsast, kuid silma jäi hoopis selline versioon, kus põhi oli suvikõrvitsast.  Mul oli just mitu suvikõrvitsat kapis, siis leidsin end alanud külmade ilmade saabudes köögist askeldamas ning salaja suvikõrvitsast lastele pitsat valmistamas. Salaja seetõttu, et ega nad mul muidu vabatahtlikult suvikõrvitsat ei söö ning pitsa pisteti nahka ning kiideti veel takka. Ise ütlen, et otseselt aru ei olnud saada, et see oli valmistatud suvikõrvitsast aga võibolla panin selle plaadile liiga vara ja see kippus sinna külge jääma ning ei olnud nii krõbe, kui ma pitsa puhul armastan, kuid siiski oli väga pitsa mis pitsa.



Pitsapõhi:
650 - 700 g suvikõrvitsat
50 g mozzarettat
30g riivitud parmesani
3 sl riisijahu
2 sl mandlijahu
1 muna
1 tl kuivatatud punet
0,5 tl küüslaugupulbrit
pisut soola

tomatikaste:
400 g purustatud tomateid või küpseid kodumaiseid tomateid
2 küüslauguküünt
1 sibul
oliivõli
pune
sool
suhkur
pipar


peale:
5 viilu sinki
125 g mozzarella juustu
50 g riivitud parmesani juustu

1. Riivi suvikõrvits peene riiviga ning purusta blenderis või purustajas kuni saavutad püreese massi. Küpseta suvikõrvitsat 5 minutit mikrolaineahjus. Jahuta.
2. Suvikõrvitsa jahtumise ajal valmista tomatikaste. Selleks kuumuta pannil oliivõli, lisa peeneks hakitud sibul ja küüslauk. Tee värsketele tomatitele noaga ristlõige ja kasta korraks keeva vette. Nõruta, jahuta veidi ja koori ning puhasta. Kui kasutad purustatud tomateid, haki need eelnevalt peeneks. Lisa tomatitele kuivatatud ürdid (värsked lisa alles lõpus) ning keeda vaiksel tulel kaane all 20 minutit. Maitsesta soola, suhkru ja musta pipraga. Kui kasutad värskeid ürte, lisa need lõpus. 
3. Kasuta tihedat kangast või mitmekordset marlit ning tõsta jahtunud suvikõrvitsas sinna sisse, pigista nii palju vedelikku kui võimalik välja.
2. Sega suvikõrvitsaga peeneks riivitud mozzarella, parmesan, riisi- ja mandlijahu, lahtiklopitud muna ja maitseained.
3. Vormi taignast 2-4 palli ning tõsta võitatud ahjuplaadile. Suru pall mööda panni lapikuks, kuid jälgi et ääred ei jääks väga õhukesed.
4. Tõsta pitsakivi (kui seda ei ole, ei ole ka hullu) ahju ning kuumuta ahi grillrežiimil 230 C- ni, küpseta põhju umbes 8-12 minutit või kui põhjad hakkavad kergelt pruunistuma.
5. Võta pitsad ahjust välja, määri peale tomatikaste, tõsta peale sink, riputa peale parmesan ning mozzarella juustu viilud. Küpseta kuni juust hakkab sulama ning serveeri soojalt.

2 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD