Suvine punasesõstrakook

14 juuli 2014 0 comments


Jalgpall ei ole ala mida mina vaatama kipun, kuid finaali võin isegi vaadata kui seltskond on hea ning ilm soe. Juhtuski nii et saime kokku suurema seltskonnaga et sooja ilmaga õues üks tore koosviibimine koos toidu, joogi ja jalgpalliga veeta. Minule osutus õnn valmistada 16 täiskasvanule plus lugematule arvule lastele magusapoolis. Valmis siis selline kook, mis sooja ilma lõpetuseks oli mõnusalt kerge ja hapukas ning ei koormanud juba niigi täis kõhtu. Kuigi punased sõstrad ei ole veel valmis siis võib koogi valmistada ka külmutatud ja eelnevalt üles sulatatud sõstardest.

Vaja läheb valmib umbes 24 tk:
220 g digestive küpsiseid
1 sl magustamata kakaod
100 g võid

500 g punaseid sõstraid
400 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
4 dl vahukoort
1 tl vaniljepastat
1 dl suhkrut
9 želatiinilehte

soovi korral vahele 50 g purustatud toorkakao ube

kaunistuseks punaseid või mustsõstraid

Purusta küpsised ning sega kakao ja sulatatud võiga. Suru küpsisepuru 22 cm X 32 cm kandilisse vormi põhja. Vahusta suhkur, toasoe toorjuust, vaniljepasta ning vahukoor kuni saavutad kreemise täidise.
Purusta punased sõstrad ning sega täidisesse. Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku. Pigista üleliigne vesi želatiinilehtedest välja ning sega 100 ml keeva veega. Tõsta želatiinisegusse pisut toorjuustutäidist et želatiini pisut jahutada ning sega kiirelt ning ühtlaselt koogitäidisesse. Puista küpsisepõhjale toorkakao ube ning vala peale koogitäidis. Silu ühtlaseks ning tõsta vähemalt 4 tunniks külmkappi tahenema. Serveerimiseks lõika ruutudeks ning tõsta peale punaseid või mustsõstraid.



0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD