Brownie toorjuustukook marjadega

20 august 2014 0 comments
Suvi on olnud nii põrgulikult kiire ning igasugune huvi köögis aja viitmise ja küpsetamise vastu on totaalselt puudunud. Kui kõht tühjaks kipus minema sai kiirelt värske salat millele kaaslaseks liha või kala ning suvi võis täistuuridel edasi minna. Ka koogid ei ole olnud siin palavaga eriti päevakorral, sest kui päevas juba üks jäätis on söödud, on isu igasugusest magusast enam kui küll täis. Härra siin küll vahepeal kräunus, et kooki tahaks ning käis ja kulutas muudkui külmkapi ust et ehk see kook on äkki sinna ilmunud aga ega sundimisest head nahka tule. Nüüd kui ilmad on juba jahedaks ning kerge sügihõng hakkab sisse tulema siis köök saab aga lähemaks ning jäätis enam ei ahvatle vaid mõttes liiguvad tummised ja šokolaadised maitsed. Sellest tingituna ning pisut ka sellest, et koogiküpsised olid otsas, saigi kahest koogist kokku pandud üks. Tulemus oli lausa imeline ning olenemata vägagi tummisest koogist ei ole meie majas kaua aega nii kiiresti üks kook otsa saanud. Proovige järgi ning te kindlasti nõustute minuga :P
Vahele panin pisut magusa ja rammusa neutraliseerimiseks punaseid sõstraid, kuid täiesti vabalt võib need välja jätta.



Brownie põhi:
120 g võid
90 g tumedat šokolaadi
100 g suhkrut
2 muna
1 tl vanilliekstrakti
2 sl riisijahu
pisut soola

70 g punaseid sõstraid

Toorjuustukiht:
90 g tumedat šokolaadi
325 g milka toorjuustu (Philadelphia)
1 muna


1. Kuumuta ahi 160 C-ni.
2. Sulata või ja tume šokolaad mikrolaineahjus või vesivannil aegajalt segades, kuni šokolaad on sulanud ühtlaseks. Lisa suhkur ja sega ühtlaseks. Lisa ükshaaval munad ning vahusta kergelt. Sega sisse vanillisuhkur ning riisijahu ning sega kergelt läbi.
3. Tõsta kõrvale umbes 1 dl jagu valminud brownie taigent. Vala ülejäänud taigen küpsetuspaberiga kaetud 20-cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 7-8 minutit, kuni põhi on kergelt küpsenud. Tõsta toorjuustutäidise valmimise ajaks jahtuma.
4. Vahusta toasoe toorjuust ning muna mõned minutit. Sulata mikrolaineahjus või kuumavee kausi kohal tume šokolaad. Lisa vähehaaval sulatatud šokolaad ning sega kuni täidis on ühtlane.
5. Vala kergelt jahtunud põhjale punased sõstrad ning vala peale toorjuustutäidis. Tõsta lusikaga kõrvale tõstetud brownie taigen toorjuustutäidisele ning siksakit murstri saamiseks hambatiku või kahvliga.
6. Küpseta kooki 25-30 minutit kuni kook on praaegu tahenenud kui keskelt võib veel olla kergelt võbelev. Lase koogil täielikult maha jahtuda ning tõsta paariks tunniks kuni üleööks külmkappi. Enne serveerimist kata ohtralt marjadega.


0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD