Kakaobesee tort kamakreemi ja marjadega

10 veebruar 2013 2 comments

Tõeliselt uhke tort, mille võib valmistad sõbrapäevaks või vabariigi aastapäevaks. Tordi täidises annab kamajahu kergelt pähklise maitse ning marjad piisavalt hapusust. Külmutatud sõstarde asemel võib kasutada ka muid hapusi külmutatud marju. Et torti oleks paremaks lõigata, võiks tort mõne aja enne serveerimist külmikus seista. Munakollastest, mis besee valmistamisest üle jäävad, soovitan valmistada kas laimivõiet, sidrunikreemi või creme büleed

 Besee:

6 munavalget
220 g suhkrut
3 sl suhkruta kakaod
70 g mandlilaaste

Kamakreem:
400 g ricotta kohupiima (Otto)
250 g ricotta kohupiimapastat (Otto)
200 g suhkruga kondenspiima (Otto)
2 sl kamajahu
1tl vaniljesuhkrut

150 g külmutatud punaseid sõstraid
150 g külmutatud mustsõstraid
tumedat šokolaadi


1. Vahusta munavalged kergelt lahti, lisa kolmes osas suhkur ning vahusta kuni saad läikiva ja tugeva munavalge vahu.
2 Purusta käte vahel mandlilaastud peeneks ning sega kakao ja vaniljesuhkruga. Sega ettevaatlikult munavalge vahuga.
3. Joonista küpsetuspaberile kolm 20 cm läbimõõduga ringi. Jaga beseetainas ühtlaselt küpsetuspaberile. Kuumuta ahi 200 C-ni. Tõsta ahjuplaadid ahju ning alanda kohe kuumus 160Cni. Küpseta 50 minutit. Lülita ahi välja ning jära beseed ahju kuivama.

4. Sega kokku kamakreemi komponendid.  Tõsta serveerimisalusele esimene besee, kata 1/3 kamakreemiga, raputa peale 1/3 sõstraid. Toimi samamoodi teiste beseekihtidega ja kamakreemiga. Kata viimane beseekiht kreemi ja marjadega ning riivi peale tumedat šokolaadi. Tõsta külmikusse paariks tunniks maitsestuma.


2 comments:

  • Raili ütles ...

    Besee kakaoga kutsub katsetama :) Kas põhjad eelmisel õhtul valmis tehes oleks mõistlik jätta pigem ahju
    ( ahjuuks kinni) või tõsta välja? Täidise teeksin järgmisel hommikul vahele ja söömiseks läheks päeva keskel.

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD