Tõeliselt uhke tort, mille võib valmistad sõbrapäevaks või vabariigi aastapäevaks. Tordi täidises annab kamajahu kergelt pähklise maitse ning marjad piisavalt hapusust.
Külmutatud sõstarde asemel võib kasutada ka muid hapusi külmutatud marju. Et torti oleks paremaks lõigata, võiks tort mõne aja enne serveerimist külmikus seista. Munakollastest, mis besee valmistamisest üle jäävad, soovitan valmistada kas laimivõiet, sidrunikreemi või creme büleed.
6
munavalget
220
g suhkrut
3 sl
suhkruta kakaod
70
g mandlilaaste
Kamakreem:
400
g ricotta kohupiima (Otto)
250
g ricotta kohupiimapastat (Otto)
200
g suhkruga kondenspiima (Otto)
2
sl kamajahu
1tl
vaniljesuhkrut
150 g
külmutatud punaseid sõstraid
150 g
külmutatud mustsõstraid
tumedat
šokolaadi
1. Vahusta munavalged kergelt lahti, lisa kolmes osas suhkur ning vahusta kuni saad läikiva ja tugeva munavalge vahu.
2 Purusta käte vahel mandlilaastud peeneks ning sega kakao ja vaniljesuhkruga. Sega ettevaatlikult munavalge vahuga.
3. Joonista küpsetuspaberile kolm 20 cm läbimõõduga ringi. Jaga beseetainas ühtlaselt küpsetuspaberile. Kuumuta ahi 200 C-ni. Tõsta ahjuplaadid ahju ning alanda kohe kuumus 160Cni. Küpseta 50 minutit. Lülita ahi välja ning jära beseed ahju kuivama.
4.
Sega kokku kamakreemi komponendid. Tõsta
serveerimisalusele esimene besee, kata 1/3 kamakreemiga, raputa peale 1/3
sõstraid. Toimi samamoodi teiste beseekihtidega ja kamakreemiga. Kata viimane
beseekiht kreemi ja marjadega ning riivi peale tumedat šokolaadi. Tõsta
külmikusse paariks tunniks maitsestuma.
2 comments:
Besee kakaoga kutsub katsetama :) Kas põhjad eelmisel õhtul valmis tehes oleks mõistlik jätta pigem ahju
( ahjuuks kinni) või tõsta välja? Täidise teeksin järgmisel hommikul vahele ja söömiseks läheks päeva keskel.
Mina tegin ka beseed eelmisel õhtul valmis ja jätsin ööseks jahtunud ahju.
Postita kommentaar