...ehk peenema, välismaise, nimetusega Lime curd. Laimivõiet sobib kasutada erinevates kookides, tortides, muffinite täidises või kaunistamiseks, küpsiste vahel või maitsenüansi andmiseks mistahes toidule. Samasugust retsepti kasutades võib teha ka sidrunivõide, selkorral oli mul tahtmine laimi proovida, kuna laim on pisut mahedama maitsega.
Vajad:
70g võid
1 laimi koor
3 laimi mahl
6 munakollast või 3 muna
1dl suhkrut
Sega kokku toasoe või, laimi koor ja suhkur. Vahusta kergelt vahule. Lisa juurde munakollased ning vahusta ühtlaseks. Sega hulka laimi mahl ning kuumuta keskmisest madalalamal kuumusel segu paksenemiseni. Jälgi hoolikalt, et segu ei läheks keema, vajadusel alanda kuumust või tõsta pott mõneks hetkeks tulelt. Kuumuta pidevalt segades umbes 10 minutit. Jahuta ning säilita õhukindlas anumas külmkapis. Tavalises külmkapis peaks võie säilima umbes 2 nädalat.
* retsept mugandatut kujul Mari-liisi blogist
Vajad:
70g võid
1 laimi koor
3 laimi mahl
6 munakollast või 3 muna
1dl suhkrut
Sega kokku toasoe või, laimi koor ja suhkur. Vahusta kergelt vahule. Lisa juurde munakollased ning vahusta ühtlaseks. Sega hulka laimi mahl ning kuumuta keskmisest madalalamal kuumusel segu paksenemiseni. Jälgi hoolikalt, et segu ei läheks keema, vajadusel alanda kuumust või tõsta pott mõneks hetkeks tulelt. Kuumuta pidevalt segades umbes 10 minutit. Jahuta ning säilita õhukindlas anumas külmkapis. Tavalises külmkapis peaks võie säilima umbes 2 nädalat.
* retsept mugandatut kujul Mari-liisi blogist
0 comments:
Postita kommentaar