Pavlova laimise täidise ja värskete maasikatega

29 juuni 2012 0 comments
Meie jaanipäeva lauale olin suure suuga lubanud midagi head küpsetada. Kuigi, mu mees ei ole üldse besee sõber siis siiani olen vesise suuga ainult pavlova pilte vaadanud ja vaaginud mõtet sega kunagi ise valmistada. Nüüd, oli jaanipäev ja valminud maasikad, piisavalt hea põhjus, et see unistuste valgevahune kook valmis teha, ja kui mu mehele see ei maitse, siis teised ikka söövad ja minule ei jää ka terve kook ahvatluseks kappi. Valmistada oli suhteliselt lihtne, kuna ei hakanud jalgratast leiutama siis võtsin ette Nami-nami pavlova. Muutsin seal siiski pisut koguseid aga valmis sai nii ideaalne, et laualt kadus see kook suisa sekunditega. Pavlova peale panin omavalmistatud Lime curdi, ehk laimivõiet ja see koos vahukoore ja toorjuustutäidise ja ohtrate maasikatega oli lausa imeline. Pildi pärast pean siiski pisut vabandama, kuna kook valmis vahetult enne lauale panemist ning polnud aega eriti mingisugust kompositsiooni sättida ja õhtusel ajal polnud varianti kui välk välja otsida ja siiski mingisugune illustreeriv foto toas ära teha, sest õues ju vihma ladistas. Aga eks igaüks (kes seda proovinud on) teab ise ka kui hea see kook on, seega ma loodan et ei pea pildiga seda isuäratavamaks tegema :)
Vajad:
6 munavalget
näpuotsatäis soola
300g tuhksuhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2 tl tärklist (või 3 tl maisitärklist)
2 tl valget veiniäädikat

Vahele:
Laimivõiet vt retsepti 

Täidis:
2 dl vahukoort
200 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
2 sl suhkrut
vaniljesuhkrut

Peale värskeid maasikaid või muid marju

Kuumuta ahi 160C-ni. Joonista küpsetuspaberile 28cm läbimõõduga ring. Tõsta paber ahjuplaadile. Vahusta munavalged vähese soolaga üsna tugevaks vahuks. Lisa suhkur, soovitavalt kolmes osas ning vahusta kuni valmib tugev läikiv vaht. Puista vahule peale tärklis ja veiniäädikas ning sega korralikult, kuid ettevaatlikult läbi.
Tõsta või pritsi toidupritsiga munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud ringi keskele, jättes servad kõrgemaks ja keskelt madalamaks. Pane kohe ahju ning alanda ahju kuumus 110C-ni. Küpseta 1.5 tundi või kui küpsetusaja möödudes beseele koputades ei tundu see kuivanud ja krõbe, jätka veel pisut küpsetamist.
Kui Pavlova on valmis keera ahju kuumus kinni ning jäta ahjuuks irvakile ning lase koogil ahjus täielikult maha jahtuda. Kui kook on ilusti jahtunud siis libiseb see ise ilusti küpsetuspaberi pealt maha. Tõsta Pavlova serveerimisalusele ning enne serveerimist valmista täidis. Laimivõie tuleks siiski enne valmis teha (vt retsepti)
Täidise jaoks vahusta vahukoor tugevaks vahuks. Lisa suhkur ja vaniljesuhkur. Sega ühtlaseks toasooja toorjuustuga. Tõsta täidis laimivõidele ning kata ohtralt maasikate või muude marjadega. Naudi kohe.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD