Tervislik rabarberi-ricotta plaadikook

27 juuni 2012 0 comments
See on ilmselt selle suve viimane rabarberikoogi retsept. Nüüd on ju maasikad valmis ning ei saa raisku lasta seda kauaoodatud maasikaaega. See kook on igati vääriline lõpetama rabarberi hooaega ja kindlasti läheb kasutusele järgmisel (rabarberi) aastal. See kook näeb välja väga lihtne ja kodune, ning maitseb ta täpselt samamoodi - mõnusalt kohupiimaselt ja rabarberiselt - täpselt nagu vanaema oleks köögis askeldanud. Kuid siiski annab koogi peal mõnusa krõmpsu ja magusa nüansi martsipan ja mandlilaastud. Külma piimaga ideaalne - Njämmm :)
Koogi põhi on mugandustega võetud Aet Trisbergi raamatust "Maitseelamused tervise heaks". Kui aga on soov kooki pisut pidulikumalt serveerida siis ideaalselt sobis sinna peale blenderis püreestatud külmutatud vaarikatest ja vähesest suhkrust valmistatud kaste.
Vajad:
250g täistera nisujahu
125g võid
50g demerara suhkrut
1 muna

Täidis:
400g ricotta kohupiima (Otto)
250 g ricotta kohupiimapastat (Otto)
2 muna
1dl demerara suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut

500 g rabarberit
1 sl maisitärklist
200 g küpsetusmartsipani (nt Odense)
1 dl mandlilaaste

Soovi korral vaarikakastme jaoks:
2dl värskeid või kolmutatud vaarikaid
2tl demerara suhrut

1. Näpi toasoe või ja suhkur ühtlaseks, lisa jahu ja muna. Sega tainast kuni see muutub ühtlaseks. Vormi tainast pall, suru lapikuks ja aseta toidukilesse mähituna külmikusse pooleks tunniks tahenema.
2. Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel lamedaks, vooderda 22x34 suurusega küpsetusvorm taignaga ning küpseta 180C ahjus 7-10 minutit.
3. Täidise jaoks sega kokku ricottad, kergelt vahustatud muna, suhkur ja vaniljesuhkur.
4. Tükelda rabrber ja sega tärklisega (tärklis hoiab rabarberi mahlasena).
Vala eelküpsetatud põhjale ricotta täidis ja peale laota rabarberid. Küpseta 180C ahjus 15 minutit. Viimasena näpi martsipan pudiks ning puista koos mandlilaastudega rabarberitele. Küpseta veel 10 minutit. Enne serveerimist lase koogil jahtuda ning soovi korral serveeri püreeritud värsketest või külmutatud vaarikatest kastmega.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD