Põhjatu ricottakook tonka oaga

15 veebruar 2013 0 comments
Mõnusalt mahlane ja rikkalikult kohupiimane kook. Arvamus, et kook peab sisaldama jahu, ei vasta üldse tõele ning mahlase koogi saab valmistada ka täiesti jahu kasutamata. Idee põhjatu koogi valmistamiseks sain oma massöörilt, kes valmistab seda pigem madalamate kalorite pärast. Kuigi ta lisab sinna sisse rohkem mune ja pisut küpsetuspulbrit, siis mina küpsetuspulbrit ei lisanud, sest unustasin küpsetuspulbri lihtsalt ära. Tonka osa kasutamine on mul samuti esmakordne kogemus ja varasem teadmine Tonka oast puudus täielikult, kuniks sain sõbranna käest seda proovida. Maitse on huvitav, ja kergelt vürtsine või isegi pisut kaneeline - soovitan igatahes proovida :)

Vajad:
400 g ricotta kohupiima (Otto)
750 g ricotta kohupiimapastat (Otto)
5 suuremat muna
75 - 100 ml suhkrut
1/4 peenelt riivitud tonka uba, võib asendada 1/8 tl kaneeli või 1 tl vaniljeekstraktiga
1 tl vaniljesuhkrut

150g mustsõstraid

1. Vahusta munavalged kergeks vahuks. Sega munakollased ja kohupiimad ühtlaseks. Lisa suhkur, riivitud tonka uba ja vaniljesuhkur. Sega kohupiimasegu ettevaatlikult, kuid korralikult munavalgevahuga läbi.
2. Määri lahtikäiv koogivorm võiga, raputa üle mannaga. Vala vormi pool kohupiima kogusest. Jaota peale mustsõstrad (ei pea olema eelnevalt sulatatud) ning vala peale järelejäänud tainas.
3. Kuumuta ahi 200Cni, tõsta kook ahju ning alanda kuumus 170C-ni. Küpseta ahjus umbes 30-40 minutit või kui pealt on kook kuldsne.
Lase koogil täielikult maha jahtuda ning hoia üleöö külmkapis. Serveeri värskete marjadega, purustatud pähklite ja/või riivitud šokolaadiga.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD