Šokolaadirull kamakreemiga

04 veebruar 2013 6 comments
Nagu varem ka juttu olnud, siis ei ole olnud minust biskviidi valmistajat, eks ma nüüd olen seda oskust endal parandanud ja tulemusega olen väga rahul. Küpsetuspulbri lisamine on kindla peale minek ja kuigi mu kondiitrist ema ütleb, et jahu kergitab niigi, siis mina ei riski sellega, et ehk siis see välja ei tule ja peab uuesti hakkama biskviiti tegema, seega lisan natuke küpsetuspulbrit ning mure lahendatud. Rullbiskviit ise on tegelikult nii lihtsalt valmiv magusroog, mis maitseb enamustele inimestele ning täidise valmistamisele ei ole piiranguid. Selles rullis annab toorjuust, vaniljekaste ja kama mõnusalt pähklise koosluse ning tume biskviit, mis on kaetud tumeda šokolaadiga sobib igale  peolauale. Retsept ilmus veebruari Pere ja Kodu Pereköögis ning Oma Maitses.


Vajad:
4 muna
125 ml suhkrut
125 ml jahu
1tl küpsetuspulbrit
3 sl magustamata kakaod

Täidis:
200 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
2 dl vahustatavat vaniljekastet
1 sl kamajahu
peotäis Taarapõllu mustsõstra krõpse

100g tumedat šokolaadi
kaunistamiseks kuivatatud roosilehti ja rukkilille õisi (ostsin piprapoest)

1. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel jahu, kakao ja küpsetuspulber. Sega ettevaatlikult munavahuga. Kuumuta ahi 225C-ni. Vala biskviittainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, silu ühtlaseks ning küpseta biskviiti paar minutit 225C juures, alanda kuumus 200C-ni ning küpseta veel umbes 5 minutit. Katsu enne biskviidi ahjust välja võtmist näpuga kas biskviit on vetruv.
2. Tõsta biskviit ahjust välja, keera teistpidi ning eemalda küpsetuspaber. Keera koos küpsetuspaberiga rulli ning lase viskviidil täielikult maha jahtuda.
3. Vahusta vaniljekastet paar minutit lisa toasoe toorjuust ning kamajahu. Vahusta ühtlaseks.
4. Määri biskviidile täidis, kuid jäta tagumisest äärest paar cm katmata. Pudista peale mustsõstrakrõpsud ning keera tugevalt rulli.
5. Sulata tume šokolaad ning vala rullbiskviidile.  Kata roosilehtede ja rukkilille õitega.


6 comments:

  • oks ütles ...

    Tahaks järgi proovida, aga mis võiks olla "vahustatav vaniljekaste"? Kas miski piimaletist leitav või pulbrikastmete omast? Pole kunagi silma hakanud..

  • Kristel ütles ...

    Mina kasutasin Rainbow oma (Müüakse vist ainult Prismades) kuid olen näinud ka Flora vahustatud vaniljekastet. Näeb välja selline nagu siin pildil, mis netist leidsin ( http://4.bp.blogspot.com/-jsgXYk7t1wk/TgiBNKHxDNI/AAAAAAAAA5o/CiESTVcbQLc/s1600/jaan%2B029.JPG ) Kui neid poest ei leia siis võib vabalt kasutada vaniljesuhkruga maitsestatud vahukoort. Vanijesuhkru kogust ma öelda ei oska, seda tuleks maitse järgi lisada niipalju et ikka korralikult on vaniljemaitset tunda. Vahukoor vahustada vaid kergelt vahule. Head katsetamist :)

  • Kristel ütles ...

    Tere tere, tegemist on tavapärase ahjuplaadiga, mis tänapäevast ahjudega kaasas on. Kui algaja on varemalt kokku puutunud biskviittaigna tegemisega siis retseptist kinni pidades, ei peaks tekkima juhust, et rull välja ei tule. Edukat valmistamist!

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD