Tiramisumaitseline juustutort

08 september 2010 7 comments
Algupärane retsept pärineb jällegi mu heast tordiraamatust. Kuna kohvilikööri mul ei olnud, siis kasutasin hoopis Bailyse koorelikööri ja tulemus oli superhea.

Põhi:
150g digestive küpsiseid
50g võid
1tl kakaopulbrit

Täidis:
15 Savoiardi küpsist
1tk 3in1 lahustuva kohvi pulbrit
3sl Bailys´e koorelikööri (võib panna ka amarettot või kohvilikööri)
600g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
150g ricotta kohupiimakreemi (Otto)
2dl suhkrut
1sl maisitärklist
1tl vanillsuhkrut
3 muna
2dl hapukoort

Kaunistamiseks:
riivitud 70% šokolaadi
vaarikaid

Purusta küpsised ja sega sulatatud või ning kakaoga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja. lõika Savoiardi küpsised pooleks ning säti vormi äärde ritta. Sega omavahel kohvipulber ja liköör. Lisa toorjuust, ricotta, suhkur, tärklis, vanillisuhkur, hapukoor ja munad. Vala segu vormi ja küpseta 175 kraadi juures 1 tund ja 10 minutit. Jahuta avatud uksega ahjus 1 tund. Hoia torti enne serveerimist vähemalt 5 tundi kuni üleöö külmkapis. Kaunista tumeda šokolaadi ja vaarikatega.
Allikas: Tordiraamat

7 comments:

  • Kristel ütles ...

    juc - jaa, ma usun ka et bailysega on parem.

    savoyardi küpsused panna siis kui küpsisepõhi on vormi põhja ära pandud ja siis panna need küpsised äärde. Kui segu valmis siis segu kallata sinna ääristatud küpsiste sisse.

  • Anonüümne ütles ...

    Palun abi - ütle,kust poest saab nö kindlalt neid küpsiseid;)? Paraku ei ole aega mitut poodi külastada:( Tänud! Tervitan!

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD