Algupärane retsept pärineb jällegi mu heast tordiraamatust. Kuna kohvilikööri mul ei olnud, siis kasutasin hoopis Bailyse koorelikööri ja tulemus oli superhea.
Põhi:
150g digestive küpsiseid
50g võid
1tl kakaopulbrit
Täidis:
15 Savoiardi küpsist
1tk 3in1 lahustuva kohvi pulbrit
3sl Bailys´e koorelikööri (võib panna ka amarettot või kohvilikööri)
600g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
150g ricotta kohupiimakreemi (Otto)
2dl suhkrut
1sl maisitärklist
1tl vanillsuhkrut
3 muna
2dl hapukoort
Kaunistamiseks:
riivitud 70% šokolaadi
vaarikaid
Purusta küpsised ja sega sulatatud või ning kakaoga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja. lõika Savoiardi küpsised pooleks ning säti vormi äärde ritta. Sega omavahel kohvipulber ja liköör. Lisa toorjuust, ricotta, suhkur, tärklis, vanillisuhkur, hapukoor ja munad. Vala segu vormi ja küpseta 175 kraadi juures 1 tund ja 10 minutit. Jahuta avatud uksega ahjus 1 tund. Hoia torti enne serveerimist vähemalt 5 tundi kuni üleöö külmkapis. Kaunista tumeda šokolaadi ja vaarikatega.
Allikas: Tordiraamat
Põhi:
150g digestive küpsiseid
50g võid
1tl kakaopulbrit
Täidis:
15 Savoiardi küpsist
1tk 3in1 lahustuva kohvi pulbrit
3sl Bailys´e koorelikööri (võib panna ka amarettot või kohvilikööri)
600g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
150g ricotta kohupiimakreemi (Otto)
2dl suhkrut
1sl maisitärklist
1tl vanillsuhkrut
3 muna
2dl hapukoort
Kaunistamiseks:
riivitud 70% šokolaadi
vaarikaid
Purusta küpsised ja sega sulatatud või ning kakaoga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja. lõika Savoiardi küpsised pooleks ning säti vormi äärde ritta. Sega omavahel kohvipulber ja liköör. Lisa toorjuust, ricotta, suhkur, tärklis, vanillisuhkur, hapukoor ja munad. Vala segu vormi ja küpseta 175 kraadi juures 1 tund ja 10 minutit. Jahuta avatud uksega ahjus 1 tund. Hoia torti enne serveerimist vähemalt 5 tundi kuni üleöö külmkapis. Kaunista tumeda šokolaadi ja vaarikatega.
Allikas: Tordiraamat
7 comments:
See näeb küll superisuäratav välja! Ma isegi kujutan ette, et Bailysega on parem kui kohvilikööriga.
Millal sa need küpsised äärde kaunistuseks panid? Kui kook on jahtunud?
juc - jaa, ma usun ka et bailysega on parem.
savoyardi küpsused panna siis kui küpsisepõhi on vormi põhja ära pandud ja siis panna need küpsised äärde. Kui segu valmis siis segu kallata sinna ääristatud küpsiste sisse.
ma ei saanud aru kuidas sa neid ääri tegid?
ääri ise ei teinud, need on savoyardi küpsised, mis on pooleks lõigatud ja vormi äärde püsti pandud.
Palun abi - ütle,kust poest saab nö kindlalt neid küpsiseid;)? Paraku ei ole aega mitut poodi külastada:( Tänud! Tervitan!
kindlasti on neid selveris - olen ise Pirita selverist ostnud.
Postita kommentaar