Hõrgud tuunikalapirukad

25 oktoober 2012 2 comments
Ilm on juba külm, laps on kodus haige ja magab, vihma sajab krabinal vastu akent, madalad udupilved peidavad mu vaate teletornile - polegi midagi muud peale hakata kui küpsetama ja hiljem soojad pirukaid koos piparmünditeega ära süüa.
Tegelikult valmisid need tuunikalapirukad taignast, mida olen viimase paari nädala jooksul valmistada katsetanud, kuid alati oli midagi viga ja ma ei ole tulemusega rahule jäänud. Küll jäi täidis lahjaks ning küll tuli tainast liiga palju. Nüüd siis õnnestus kõik saja protsendiliselt ning ma olen tulemusega väga rahul. Tuunikalatäidis sobib sinna imehästi ning tõenäoliselt katsetan edasi, otsides veel teisigi täidiseid, et pirukad ikka keele alla viiks. Retseptis antud kogusest valmib 2 muffinipanni jagu, ehk 24 pirukat. Võib ka valmistada poole kogusega, kuid tuleb arvestada sellega, et koostisosade pakid jäävad poolikuks, nii et ma soovitan siiski kaks plaaditäit valmis küpsetada, sest alles ei jää neid niikuinii :)

Tainas:
200 g ricotta kohupiima
2 muna
125g võid
400 g jahu
1,5 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl sidrunipipart
0.5 tl kuivatatud oreganot

Täidis:
2 kapi tuunikala soolvees
sidrunipipart
1 karp toorjuustu murulauguga
70 g hakitud porrut
200 g juust (riivitult)

1. Sega ricotta, sulatatud või ja muna ühtlaseks. Lisa sool, sidrunipipar ja oregano. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa eelnevalt valminud taignasegule ning sõtku ühtlaseks. Vooli taignast vorst ning aseta täidise valmistamise ajaks külmikusse tahenema.
2. Kurna tuunikala üleliigsest vedelikust. Sega hulka toorjuust ja maitsesta sidrunipipraga. Haki porru ja riivi juust.
3. Võta tainas külmikust välja ning jaga 24 võrdseks osaks, vajuta käega lapikuks ning täida muffinipanni pesad taignaga. Tõsta põhja porru, lisa tuunikalatäidis ning kata riivitud juustuga.
3. Kuumuta ahi 200C-ni ning küpseta pirukaid 15 minutit. Lase pisut jahtuda ning söö soojalt.


2 comments:

  • Kristel ütles ...

    Täiesti kindlasti võib täidisesse lisada omale lemmikuid komponente. Mina olen teinud veel suitsukana, murulaugu toorjuust ja paprikaga, peale riivjuustu ning või ja sibulaga praetud kukeseened, murulaugu toorjuust ning pealt riivjuustuga. Kõik on eranditult maitsvad. Head katsetamist.

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD