Brownied on Ameerikast pärit ruudukujulised šokolaadikoogid, kus taignas kasutatakse üsna vähe jahu kuid rohkelt võid ja šokolaadi, mis muudab koogi pealt krõbedaks, kuid seest aga šokolaadiselt niiskeks.* See retsept on aga kaks või isegi kolm ühes, ehk siis seest brownielik ja välimuselt toorjuustukook, mida võiks isegi võrrelda pisut moodsa kräsupea koogiga. Koogi valmistamiseks läheb pisut rohkem aega ja määrdunud nõusid kui tavaliselt, kuid tulemus on seda väärt.
Vajad küpsisepõhja jaoks:
170 g digestive küpsiseid
70g võid
Brownie sisu jaoks:*
150 g võid
100 g tumedat šokolaadi (70% kakaosisaldusega)
2 dl suhkrut
1 spl vaniljeekstrakti või 2tl vaniljesuhkrut
1,5 dl jahu
1/2 tl soola
3 muna
Täidise jaoks:
600 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
150 g hapukoort (10%)
3 sl Baileys koorelikööri
1 sl suhkrut
2 sl sidrunimahla
Peale määrimiseks:
1 karp (175g) Milka toorjuustu
1. Valmista brownie sisu. Selleks kuumuta ahi 180°C-ni. Sulata või ja šokolaad. Vahusta munad soola, vanilje ja suhkruga tugevaks vahuks. Lisa pool munasegust pisut jahtunud sulatatud šokolaadi-ja võisegule. Sega hulka sõelutud jahu. Seejärel sega ettevaatlikult sisse ülejäänud munasegu. Vala tainas eelnevalt võitatud lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit. Valmiduse testimiseks torka keskele hambaork - kook ei tohi olla täiesti läbi küpsenud, vaid tiku külge peab jääma ka natuke tainast. Jahuta kook täielikult maha.
2. Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga vooderdatud 24-cm koogivormi põhja.
3. Sega kokku toasoe toorjuust, hapukoor, suhkur, baileys ning sidrunimahl. Lõika browni kook väikesteks ruutudes ning sega toorjuustusegusse. Vala täidis vormi ning silu pealt ühtlaseks. Aseta kook vähemalt 2-3 tunniks külmikusse tahenema.
4. Viimasena määri koogi peale toasoe milka toorjuust ning serveeri.
70g võid
Brownie sisu jaoks:*
150 g võid
100 g tumedat šokolaadi (70% kakaosisaldusega)
2 dl suhkrut
1 spl vaniljeekstrakti või 2tl vaniljesuhkrut
1,5 dl jahu
1/2 tl soola
3 muna
Täidise jaoks:
600 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
150 g hapukoort (10%)
3 sl Baileys koorelikööri
1 sl suhkrut
2 sl sidrunimahla
Peale määrimiseks:
1 karp (175g) Milka toorjuustu
1. Valmista brownie sisu. Selleks kuumuta ahi 180°C-ni. Sulata või ja šokolaad. Vahusta munad soola, vanilje ja suhkruga tugevaks vahuks. Lisa pool munasegust pisut jahtunud sulatatud šokolaadi-ja võisegule. Sega hulka sõelutud jahu. Seejärel sega ettevaatlikult sisse ülejäänud munasegu. Vala tainas eelnevalt võitatud lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit. Valmiduse testimiseks torka keskele hambaork - kook ei tohi olla täiesti läbi küpsenud, vaid tiku külge peab jääma ka natuke tainast. Jahuta kook täielikult maha.
2. Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga vooderdatud 24-cm koogivormi põhja.
3. Sega kokku toasoe toorjuust, hapukoor, suhkur, baileys ning sidrunimahl. Lõika browni kook väikesteks ruutudes ning sega toorjuustusegusse. Vala täidis vormi ning silu pealt ühtlaseks. Aseta kook vähemalt 2-3 tunniks külmikusse tahenema.
4. Viimasena määri koogi peale toasoe milka toorjuust ning serveeri.
* NAMI-NAMI kokandussõnastik
* aluseks võetud Maitsenaudingud - Brownie kook, kuid pisut kohandatud.
11 comments:
Väga uhke ja huvitav tort!
aitäh sulle, Magusad fotod :)
Proovisin ka järgi,nõusid väga palju ei määrdunud :)) aga kook tuli supper hea! Tegin seda oma sünnipäevaks,kõik sõid ja mõmisesid mõnust!:) Suur suur tänu maitsva retsepti eest!h
Minul tuli ka super maitsev, suurepärane retsept! Aitäh! :)
Proovisin ka siis kooki teha ja see tuli ülihea! Väga hea kook. Pealt kaunistasin maasikatega, mis tegi asja tunduvalt ilusamaks ja maitse oli suurepärane :) Atäh retsepti eest! :)
Tundub huvitav kook, aga kas täidise osassse siis tõesti lähebki nii vähe suhkrut? Kas brownie-dega segamisel muutub kook ikka piiavalt magusaks?
Mina panen täidisesse rohkem suhkurt, polnud muidu magus, eriti kui teha brownid tumeda shokolaadiga
Kerli, kõikidesse retseptidesse võib soovi korral rohkem suhkrut lisada, mulle endale lihtsalt ei meeldi liigmagusad koogid.
Üli maitsev.
Meie pere lemmik!!!
Katsetatud, ootab külmikus. Hetkel tundus pigem et lihtne valmistada :)
Postita kommentaar