Juustukook
mis sobib ideaalselt jõululauale magusaks ning pärast jõule saab selles koogis
ära kasutada järelejäänud piparkoogid.
Vajad:
150g
piparkooke
50g
võid
1
karp (175g) Philadelphia Milka toorjuustu
25g
röstitud metspähkleid
400g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
125g
hapukoort
2
muna
1
dl suhkrut
1
tl vaniljeekstrakti või 2tl vaniljesuhkrut
1.
Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga
kaetud 20cm (või 24cm) läbimõõduga koogivormi põhja.
2.
Tükelda metspähklid ning sega toasooja milka toorjuustuga. Määri segu
küpsisepõhjale.
3.
Sega toasoe toorjuust, munad, suhkur, hapukoor ja vaniljeekstrakst ühtlaseks
massiks ning vala vormi.
4.
Kuumuta ahi 200C-ni, küpseta kooki 15 minutit, siis alanda kuumus 160C-ni ning
küpseta veel 45 minutit. Jäta kook ahju umbes 1 tunniks tahenema ning aseta
jahtunud kook 5 tunniks kuni üleööks külmkappi. Enne serveerimist võid
peale riivida tumedat šokolaadi.
4 comments:
Väga ahvatlev... :) kuidas sa aga tumeda shokolaadi rullidesse saad koogi peale? Kas mingi spets riiv ? :P
ei ole spets riiv aga küll ma proovisin neid rulle teha ja ideaalis oleksin tahtnud teha eriti suuri rulle, mis kunagi ammusest ajast meelde kusagilt kokaraamatust on jäänud. Ühesõnaga sulatasin tumeda šokolaadi üles ja määrisin ta küpsetuspaberile u 2mm kihina. Lasin taheneda selliseks et käte külge enam ei kleepunud ja siis noaga nii u 45 kraadise nurga alt tõmbasin enda poole. Lõpptulemusega ei olnud ikkagi rahul ning seepärast ei ole see kajastatud ka retseptis. Nüüd kui peaksin vajama torukesi siis vist telliks siit - http://www.tordikaunistused.ee/product/tumedashokolaadirullid/lang/et/
väga maitsev kook, meie pere suur lemmik nüüdsest. aitäh retsepti eest :)
merle
Lihtne ja maitsev kreemjas koogike.
Postita kommentaar