Talvine juustukook

17 november 2011 4 comments

Juustukook mis sobib ideaalselt jõululauale magusaks ning pärast jõule saab selles koogis ära kasutada järelejäänud piparkoogid.
 
Vajad:
150g piparkooke
50g võid

1 karp (175g) Philadelphia Milka toorjuustu
25g röstitud metspähkleid

400g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
125g hapukoort
2 muna
1 dl suhkrut
1 tl vaniljeekstrakti või 2tl vaniljesuhkrut

1. Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga kaetud 20cm (või 24cm) läbimõõduga koogivormi põhja.
2. Tükelda metspähklid ning sega toasooja milka toorjuustuga. Määri segu küpsisepõhjale.
3. Sega toasoe toorjuust, munad, suhkur, hapukoor ja vaniljeekstrakst ühtlaseks massiks ning vala vormi.
4. Kuumuta ahi 200C-ni, küpseta kooki 15 minutit, siis alanda kuumus 160C-ni ning küpseta veel 45 minutit. Jäta kook ahju umbes 1 tunniks tahenema ning aseta jahtunud kook 5 tunniks kuni üleööks külmkappi. Enne serveerimist võid peale riivida tumedat šokolaadi.



4 comments:

  • Kristel ütles ...

    ei ole spets riiv aga küll ma proovisin neid rulle teha ja ideaalis oleksin tahtnud teha eriti suuri rulle, mis kunagi ammusest ajast meelde kusagilt kokaraamatust on jäänud. Ühesõnaga sulatasin tumeda šokolaadi üles ja määrisin ta küpsetuspaberile u 2mm kihina. Lasin taheneda selliseks et käte külge enam ei kleepunud ja siis noaga nii u 45 kraadise nurga alt tõmbasin enda poole. Lõpptulemusega ei olnud ikkagi rahul ning seepärast ei ole see kajastatud ka retseptis. Nüüd kui peaksin vajama torukesi siis vist telliks siit - http://www.tordikaunistused.ee/product/tumedashokolaadirullid/lang/et/

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD