Pähklipõhjal kreemjas kohupiimakook

14 veebruar 2015 4 comments
Kaunist sõbrapäeva! Kuigi sõbrapäeva peetakse üheks kõige magusamaks päevaks aastas ei tasu selle magusahullusega liiale minna :) Just seetõttu ongi tänane kook lihtne, mitte ülemäära magus ning jõukohane igale küpsetajale.

Põhi:
150 g India pähkleid
80 g kuivatatud datleid
2 sl (50 ml) toorkakao pulbrit
30 g võid

600 g vanilli kohupiima (kandilises pakis Otto)
200 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
3 muna
50 ml roosuhkrut
50 g võid
2 tl vanilje suhkrut

1. Purusta köögikombainis pähklid ja datlid. Sega juurde toorkakao ning sulatatud või. Suru koogipõhi 24-cm lahtikäiva koogivormi põhja.
2. Täidise valmistamiseks eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased suhkruga ja munavalged vähese soolaga tugevaks valgeks vahuks.
3. Sega omavahel toasoe toorjuust, kohupiim, vaniljesuhkur ja sulatatud või.
4. Lisa segule vahustatud munakollased ja lõpuks lisa õrnalt segades munavalgevaht.
5. Vala segu koogivormi ning küpseta 170 C ahjus 40 minutit. Serveeri jahtunult.



4 comments:

  • Piret ütles ...

    Kook on väga maitsev, eriti hästi peaks ta peale minema nendele kes pole väga suured magusa sõbrad kuna kooks ei ole väga magus. Eriti huvitav oli kuivatatud datlite peeneks jahvatamine, millega ma lõhkusin oma kombaini ära,datlid olid lihtsalt liiga vintsked :) Kindlasti teeks seda kooki veel.

  • Kristel ütles ...

    Aitäh Piret väga toreda tagasiside eest. Datleid on tõesti mitut sorti, mõned datlid on väga kuivad ja võivad köögitehnikat rikkuda. Sellisel juhul soovitan neid eelnevalt pisut leotada ja neid noaga väiksemaks hakkides.

  • Anonüümne ütles ...

    Kasutasin sellest koogiretseptist osa - peale panin mustikad, maasikad ning ricotta-muna-hapukoore segu, tulemus oli ikka suurepärane - tänud autorile :)

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD