Üks äärmiselt lihtne ja maitsev viis valmistada krõbedaid küpsiseid. Need on mu ämma retsepti järgi tehtud ning olid mu mehe lapsepõlve lemmikud. Tõesti, isegi mina, kes küpsiseid eriti ei armasta võin seda kinnitada. Veelgi mulle meeldivad need küpsised just siis kui need on tehtud täistera nisujahuga, sest siis on neil kuidagi eriliselt hea rustikaalne maitse ning olgem ausad, tervislikum ka.
Vaja läheb: 200 g vaniljekohupiima või ricotta kohupiima (Otto)
200 g täistera nisujahu
200 g taluvõid
rafineerimata roosuhkrut
kaneeli
Sulata või, sega hulka jahu ja vanilje kohupiim. Sõtku ühtlaseks taignaks, mässi toidukilesse ning tõsta 30 minutiks külmkappi tahenema.
Kuumuta ahi 200C-ni.
Sega kausis või taldrikul suhkur ja kaneel. Rulli taigen jahusel pinnal õhukeseks. Vajuta klaasi või ümmarguse küpsisevormiga taigast ringid. Murra ring pooleks ja veelkord pooleks ning püherda küpsiste ühte poolt suhkru-kaneelisegus. Võid küpsise kihtide vahele ka pisut suhkrusegu puistata.
Küpseta küpsiseid 15-20 minutit ja enne söömist lase pisut jahtuda.
Vaja läheb: 200 g vaniljekohupiima või ricotta kohupiima (Otto)
200 g täistera nisujahu
200 g taluvõid
rafineerimata roosuhkrut
kaneeli
Sulata või, sega hulka jahu ja vanilje kohupiim. Sõtku ühtlaseks taignaks, mässi toidukilesse ning tõsta 30 minutiks külmkappi tahenema.
Kuumuta ahi 200C-ni.
Sega kausis või taldrikul suhkur ja kaneel. Rulli taigen jahusel pinnal õhukeseks. Vajuta klaasi või ümmarguse küpsisevormiga taigast ringid. Murra ring pooleks ja veelkord pooleks ning püherda küpsiste ühte poolt suhkru-kaneelisegus. Võid küpsise kihtide vahele ka pisut suhkrusegu puistata.
Küpseta küpsiseid 15-20 minutit ja enne söömist lase pisut jahtuda.
1 comments:
Väga ilus kook ;)
Postita kommentaar