Kodujuustukook šokolaadiga

30 jaanuar 2015 0 comments
Vahest on nii, et peaks kooki tegema aga kuna mu peas on juba muutunud nii palju teadmisi toidust ja toitumisest siis isegi kui tahaks mingeid komponente maitse poolest kokku panna siis käsi ei tõuse enam seda tegema. Mulle nii meeldib Albert Einsteini ütlus: “The world as we have created it is a process of our thinking. It cannot be changed without changing our thinking" ehk, et su mõtlemine peab muutuma, et su elu saaks muutuda. Eks see kipub ju nii olema, et kõike mida sa ei tea, ei karda. Ehk kui sa ei tea, kuidas mingi toit või toiduaine sul organismis käitub siis ei tea ka sellist toidu suhu toppimist karta. Üldse võin öelda et viimase aastaga on mu elu nii palju muutunud just seetõttu et mu mõtlemine paljudest asjadest on saanud hoopis teistsuguse tähenduse. Üks on kindlasti toit, mis on muutnud mu mõtlemist, kuid seal on veel palju muid valdkondi. Magusaisu, mis mõned aastad tagasi mind piinasid on viimasel ajal nii kadunud, et suisa raske on oma pead mingite kookidega vaevata, kuid eks traditsioon ju näeb ette, et kui minnakse külla siis ikka pakutakse kooki või midagi magusat. Kui minule piisab kasvõi puuviljast, et oma magusa doos kätte saada kuid siiski vahest olen võtnud ka sellise koogi kaasa, mis on pisutki parem kui see mida meie kaubandus pakub. Või kuna ma ise olen nisugluteenile pisut tundlik siis isegi omavalmistatud nisujahust biskviit kook paneb mul mitmeks päevaks kõhu valutama. See on üks selline kook, mis sai katsetuse mõttes kokku pandud, kusjuures seda ei pea küpsetama ja kooki hoiab kood sulatatud tume šokolaad - tasub proovimist ja kuna mõtted on juba pisut ka vabariigi aastapäeval siis selline kook on ideaalne just sellise tähtpäeva tähistamiseks.

Põhi:
170 g digestive küpsiseid
50 ml kamajahu
80 g taluvõid

1.5 dl mandlilaaste
150 g mustsõstraid (külmutatud)
330 g kodujuustu hapukoorega (Otto)
440 g klassikalist kodujuustu (Otto)
50 ml roosuhkrut
1 sl vaniljesuhkrut
50 ml toorkakaod (või tavalist magustamata kakaod)
250 g tumedat šokolaadi

175 g Milka toorjuustu (Philadelphia)
50 g tumedat šokolaadi

1. Purusta küpsised, sega kamajahu ning sulatatud võiga ning suru 24-cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi põhja. Puista põhjale mandlilaastud.
2. Sega kokku kodujuustud, suhkud ja kakao. Sulata šokolaad ning sega hoolikalt kodujuustuseguga.
3. Määri 1/3 täidisest mandlilaastudele. Lao peale kiht mustsõstraid ning vala ülejäänud täidis koogivormi. Tõsta kook vähemalt 4 tunniks kuni üleööks külmkappi tahenema.
4. Sulata veevanni kohal kausis toorjuust kuni see on soe ja vedel. Lisa tumeda šokolaadi tükid ning sega kuni šokolaad on sulanud. Vala šokolaadikate koogile ning kaunista meelepäraselt. Lase enne serveeerimist külmkapis taheneda.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD