Kaerapõhjal Dops-küpsise juustukook

05 november 2013 2 comments

Mu lapsed armastavad Mesikäpa küpsiseid ning kui ma seda kooki liisi blogis nägin, teadsin kohe, et see tuleb millalgi järgi teha. Ei läinudki pikalt aega kui laps läks eelkooli ning selle tähtsa päeva puhuks oli ju vaja kooki. Koogi põhjaks proovisin kasutada esmakordselt kaerapõhja, millesse ei ole lisatud võid ning koogi põhi sai päris mõnus tihke, krõbe ja tummiselt kakaone.


 Vaja läheb:
3 dl kaerajahu
4 sl demerara suhkrut
2 sl kakaod
1 muna
2-3 sl vett

Täidis:
800 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
200 g valget šokolaadi metspähklitega
50 ml suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1 muna
9 Mesikäpp Dops kakaotäidisega küpsist

1. Kuumuta ahi 190C-ni. Sega kokku kaerajahu, suhkur ja kakao. Lisa juurde vesi ja muna ning mudi purutaoliseks taignast. Vooderda 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Suru kaerapõhi tugevalt koogivormi põhja ning küpseta 8 minutit.
2. Vahusta toasoe toorjuust, suhkru ja vaniljesuhkruga kreemjaks. Lisa muna ning vahusta ühtlaseks. Murra šokolaad tükkideks, kuumuta väikeses potis 5 cm kõrgune veekiht korraks keema ning keera tuli väikseks. Aseta šokolaaditükkidega täidetud klaaskauss poti peale nii, et kausi ja poti vahelt ei tõuseks auru ja kausi põhi ei ulatuks veekihini. Lase šokolaadil aeglaselt sulada ning sega aegajalt. (või sulata šokolaad kasutades mikrolaineahju). Lisa sulanud šokolaad toorjuustusegule ning sega ühtlaseks. Murra küpsised neljaks ning sega täidisega. Vala koogitäidis kaerapõhjale ning küpseta 150 C juures 30 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda (soovitavalt lase seista üleöö külmkapis). Serveerimiseks Lõika 4 küpsist pooleks ning aseta koogile.



2 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD