Maasika - ricotta pannkoogid

09 juuni 2013 4 comments
Üks õige pühapäev algab ikka pannkookidega - vähemalt meie majas. Kui lapsed eelistavad suuri ja õhukesi pannkooke on mehe kord köök vallutada, kui lapsed eelistatavad minu tehtud pannkooke, siis üldiselt valmivad kohevad väikesed koogid ning tihti ka igakord midagi uudset. Täna hommikul tekkis lastega arutelu, kus nad arvasid, et emme ei oskagi suuri ja õhukesi pannkooke teha. Ega siis tõestuseks, et ma neid siiski teha oskan, ei valmistanud suuri ja õhukesi vaid ikka midagi teistsugust ja pisikesi pontsakaid. Maasika tükid andsid tulemuseks äärmiselt mahlased ja väga maitsvad pannkoogid- soovitan proovida, eriti praegu kui maasikate tipphoaaeg on kohe käes.



vaja läheb 4-le:
3.75 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
4.5 dl piima
3 muna
200 g ricotta kohupiima (Otto)
60 ml suhkrut
1 tl vaniljeekstrakti

200g värskeid maasikaid

Sega kausis jahu, küpsetuspulber, sool. Teises kausis sega kokku ricotta, piim, suhkur ja munakollased.
Vahusta munavalged kuniks saavutad kerge vahu (väldi ülevahustamist). Sega piimasegu ning jahusegu ühtlaseks. Haki maasikad väikesteks kuubikuteks. ning sega taignasse. Lisa ettevaatlikult munavalge ja sega kõik ühtlaseks. Prae pannkooke keskmisel kuumusel, kuni mõlemad küljed on kuldsed. Serveeri soojalt, soovi korral lisa vaniljejäätist ja/või värskeid maasikaid.





4 comments:

  • Anonüümne ütles ...

    Lemmikud koos mustikatega... pilte vaadates on mul palju kohevamad, aga mul on ka väikeste pannkookide pann, mis surub taigna ilusti vormi ;).

  • Kristel ütles ...

    Kujutan ette et mustikatega on need ka imemaitsvad. Seda on muidugi ainult rõõm kuulda, et retsepti proovijatel veelgi kohevamad pannkoogid tulevad :) Minul ei ole pannkoogipanni ja koheva pannkoogi tulemus võib tõesti sellest oleneda aga ka tavalise panniga saab piisavalt kohevad.

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD