Sinepised pardikoivad õuna ja selleriga

08 november 2012 0 comments
Mul oli eelmisel nädalal pardinädal, mis tähendas, et mul õnnestus pardiliha süüa lausa 4 korda ja isu täis ei saanud. Küll sain esmaspäeval kaalule astudes shoki, nii et soovitan siiski igapäev mitte parti süüa :) Sealhulgas allpool valmistatud retseptile sai proovitud Ragne retsepti järgi valmistatud pardikoibi,  Chedi imemaitsvat pardisalatit ning kohaliku külarestorani grillitudpardirinda metsmarjakastmega. Kõik olid imehead ja mu pardiisu ei ole veel täis, küll aga pean edaspidi mõistlikku piiri nende hõrkude roogade söömisel. Alloleva retsepti on mõnus sügis-talvine roog, milles annavad mekki õun ja seller ning maitset annab kange sinep. Äravalatud pardirasva saab hiljem edukalt kasutada ahjukartulite valmistamiseks.

Vajad:
4 pardikoiba
200 g sellerit
2 keskmist õuna
1 suurem sibul
oliivõli
1 sl kanget sinepit (nt Põltsamaa)
soola
pipart
tšillihelbeid

1. Kuivata köögipaberiga pardikoivad ning tee terava noaga lõiked pardikoiva rasvasesse nahaosasse. Hõõru nahk kange sinepi, soola, pipra ja vähese tšillihelvestega kokku.
2. Lõika seller 1-2 cm juppideks. Koori sibul ja õunad ning lõika kaheksaks.
3. Kuumuta ahi 200C-ni.
4. Sega komponendid omavahel kokku ning lao peale pardikoivad, nahk ülespoole. Küpseta 30 minutit, vala ära üleliigne pardirasv ära. Asteta uuesti ahju, alanda kuumust 170C-ni ning küpseta veel umbes 50-60 minutit või kuni liha on küps. Serveeri ahjukartulite või muu meelepärasega.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD