Kammkarbine isadepäev

11 november 2012 0 comments
Ükspäev avastasin oma meilist kaubandusliku teadaande, kus teatati, et mehe tööjuurde saabub Norrast värske mereanni kaubaauto. Kahtlust ei olnudki, et sealt saab kindlasti lisaks muule koju toodud kammkarbid. Kui siis sealt kaubale järgi minnes eriti muud ei saanudki, siis kammkarbid ma igatahes ära tõin - aimamata mida või kuidas nendega peale hakata. Eks kodus pisut netis tuhnimist ning mingisugune visoon hakkas looma. Puhastanud ma kammkarpi kunagi ei olnud, ja ega see esimesel korral nii ilusalt, kui Gordon Ramsay'l välja tuli, ei tulnud, aga puhastatud nad said ja info puhastamise kohta leidsin siit.


Vajad 2le:
4 kammkarbiliha
soola
pipart
värsket tilli
mozzarella juustu

Puhasta kammkarbid, selleks loputa neid külmas vees ning ava, kui kammkarp ei taha hästi avaneda saab seda lihtsalt avada kui lõpuste alla, siledama karbi poole alla, libistada terava noa ots. Seejärel eemaldada lusikaga kammkarp kumera poole küljest. Eemaldada kammkarp lõpuste küljest ning pese korralikult voolava vee all puhtaks, nii et järgi jääb terve valge lihaga kammkarp. Mugav on kasutada küpsetamiseks karbi kumeramat poolt. Selleks pese karp korralikult puhtaks. Tõsta kammkarbid karbile, maitsesta soola, pipra ja värske tilliga. Tõsta peale viiluks lõigatud mozzarella ning küpseta 200C juures umbes 15 minutit. Söö soojalt.

Teise versioonina proovisin klassikaliselt valmistatud kammkarpi, mis on maitsestatud soola ja pipraga ning praetud oliivõlis mõlemalt poolt umbes üks minut. Juurde tahtsin valmistada magus-hapu tšillikastet, kuid ühtegi sellist retsepti ma kiiruga ei leidnud, siis katsetasin oma mõistusega. Sai vägagi hea ja täpselt selline mida ette kujutasin.
Vajad 2le:
4 kammkarbiliha
soola
pipart
oliivõli
sidrunimahla

kaste:
2 sl sidrunimahla
1 sl mett
1 sl sojakastet
2 sl kalakastet
2 sl magusat tšillikastet

Esmalt valmista kaste, selleks aja väikesel pannil või potis sidrunimahl ja mesi kuumaks, lisa sojakaste, kalakaste ning magus tšillikaste. Keeda pisut, ning timmi maitset lisades soola, tšillikastet või mett. Tõsta kõrvale jahtuma.
Kammkarpide valmistamiseks puhasta kammkarbid ning lõika pooleks. Maitsesta sooja ja pipraga. Aja paksupõhjaline pann kuumaks ning vala pannile ühtlase kihina oliivõli. Lisa päripäeva kammkarbid ning prae üks minut. Keera pannile tõstmise järjekorras kammkarbid ümber ning prae teiselt poolt 1-2 minutit. Tõsta kammkarbid taldrikule, nirista peale värskelt pressitud sidrunimahla ning tõsta peale magushapu tšillikaste.


0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD