Täidetud paprikad

13 september 2012 0 comments
Ehk lugu sellest kuidas ma ükspäev külapoe ees müüdaval köögivilja letil nägin müügil kodumaised paprikaid. Sel hetkel mul ei olnud sularaha kaasas ja ajaga oli ka kitsas käes, nii nad sinna letile minust jäid aga sellest ajast ei saanud ma peast täidetud paprikaid ja loo kurvem pool oli selles, et järgmisel ja ka ülejärgmisel ning mitu-mitu päeva hiljem ei olnud seal enam paprikaid. Siiski sain ühel korral sealt mõnusad ja magusad eesti paprikad kätte ning ma ei liialda, kui ütlen et poole kogusest sõin ise ära. Isegi mees, kes tegi nägusi kui ütlesin mis ma nende paprikatega peale kavatsen hakata, nentis et väga maitsev oli. Retsept on võetud ja kasutatud mugandatud kujul Aet Trisbergi raamatust "Maitseelamused tervise heaks".
Vajad (3-4le):
5-6 keskmist paprikat
300 g veisehakkliha
2 porgandit (riivitult)
1 keskmine sibul
2 suuremat küüslauguküünt
suitsutatud meresoola
pipart
5-6 päiksekuivatatud tomateid
oliivõli, päiksekuivatatud tomatitelt
peotäis värsket spinatit
kuivatatud oreganot
150g mozzarella juustu

1. Prae keskmisel kuumusel hakkliha, maitsesta soolaga ja pipraga. Lisa küpsemise ajal päiksekuivatatud tomatitelt paar supilusika jagu oliivõli. Sega hakkliha juurde hakitud sibul, küüslauk ja riivitud porgand. Haki spinat ja päiksekuivatatud tomatid pisut väiksemaks ning lisa pannile. Kuumuta veel paar minutit ning tõsta kõrvale.
2. Pese parikad, lõika paprikatel kaas pealt ära, kuid jäta alles. Puhasta seemnetest ning täida poolenisti hakklihaseguga jätka kihiti riivitud mozzarella ja hakklihasegu ning soovi korral jäta viimaseks kihiks mozzarella. Tõsta peale eelnevalt lõigatud paprika kaas ning aseta ahjuvormi püstisesse asendisse üksteise kõrvale. Vala ahjuvormi põhja ka umbes 1-2dl vett ning kata ahjunõu kaane või fooliumiga.
3. Küpseta paprikaid 220C juures 30 minutit, eemaldada ahjunõu kaas või foolium ja veel küpsetada 5 minutit. Serveeri kohe.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD