Täidetud teokarbipasta tomatikastmega

18 september 2012 0 comments
Kui ma iga laupäevasel külaturul käin siis mul on seal juba välja kujunenud koht, kust ostan tomateid, mis on nii mõnusalt lihased ja praegu veel imemaitsvad - nii ka sel korral. Peas on juba ammu keerlenud mõte valmistada täidetud pastat tomatikastmega siis selkorral olid kõik eeldused selleks olemas - tomatid  ja seller kapis, piisavalt aega ning mis kõige tähtsam - pastaisu. Etterutates võin öelda, et kaste sai imehea ning eelistaksin iga kell omavalmistatud kastet aga no kui tomatitel pole tomati maitset, nii nagu tomatihooajaväiliselt ikka, või aega napib võib ideaalselt kastme valmistada ka purustatud tomatitega või kasutada muud tomatikastet, mida võib pastalettidel leida.

Vajad:
1,5kg küpseid tomateid
1 varsselleri vars
1 keskmine porgand
1 suurem sibul
8 basiilikulehte

500 g suuri teokarbi kujulist pastat

Täidis:
500 g ricotta kohupiima
250 g mozzarella juustu
250 ml värskelt riivitud parmesani
1 muna
100 g Serrano sinki
soola-pipart

1. Valmista tomatikaste, selleks haki tomatid, varsseller, porgand, sibul ja basiilik. Kuumuta keskmisel kuumusel kõrge äärega pannil või potis kaane all kuni muutub ühtlaseks. Sega aegajalt ning maitsesta soola ja pipraga. Eemalda kaas ning kuumuta keskmisel kuumusel kuni kaste pakseneb. Maitsesta pisut suhkruga, see taskaalustab tomati happesust.
2. Keeda soolaga maitsestatud veel pastat 3-4 minutit vähem, kui pakil kirjas. Kurna ning tõsta kõrvale.
3. Sega kokku ricotta kohupiim, riivitud parmesan ja pool mozzarella juustu kogusest. Haki serrano sink ja sega kokku lahtiklopitud munaga. Maitsesta segu soola ja pipraga ning täida poolküpsed teokarbid täidisega.
4. Kata ahjunõu põhi tomatikastmega lisa täidetud teokarbid ning kata ülejäänud tomatikastega. Riputa peale ülejäänud mozzarella ning küpseta 180C juures 30 minutit. Serveeri soojalt.


0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD