Kamane põhi, kreemine täidis, sügisesed hapud õunad
ja krõmpsuv pähklikate – kas need kõik ei tundu kui ideaalne kooslus koogis? Just
seda see kook ongi. Soovitan koogis kasutada kodumaiseid hapukamaid õunu.
Kamabiskviit:
2
muna
50 ml suhkrut
1 sl (15
ml) nisujahu
2,5 sl (35
ml) kamajahu
1 (1/4 tl) ml tärklist
1 (1/4 tl) ml küpsetuspulbrit
Täidis:
500
g ricotta kohupiimapastat (Otto)
200
g maitsestmata toorjuustu (Philadelphia)
1
muna
2
dl piima + 1 pakk (90g) vaniljekastme pulbrit (nt ekströms)
0.5
sidruni mahl
50 ml suhkrut
300
g kooritud ja puhastatud õunu
Tosca kate:
80
g võid
50 ml suhkrut
30
g mandlilaaste
30
g sarapuupählit
30
g purustatud mandleid
2
sl jahu
150
ml vahukoort
1.
Kamabiskviidi valmistamiseks vahusta munad ja suhkur tugevaks heledaks vahuks.
Sega omavahel kamajahu, nisujahu, tärklis ja küpsetuspulber. Sõelu
ettevaatlikult vahustatud munaga ning vala küpsetuspaberiga kaetud 24-cm
läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 220C juures umbes 5 minutit või
kuni pealispind on kuldpruun, alanda ahju kuumus 180C-ni ja küpseta kuni
biskviit katsudes vetrub. Jahuta biskviit täielikult maha ning eemalda paberi
küljest.
2.
Täidise jaoks vahusta toasoe toorjuust ja ricotta kohupiimapasta ühtlaseks.
Lisa vahustamata muna, suhkur ja sidruni mahl. Sega piim vaniljekastmepulbriga
ühtlaseks ning jäta 5 minutiks seisma. Sega viimasena toorjuustu ja ricottasegu
hulka.
3.
Koori, puhasta ja tükelda õunad.
4.Vala
jahtunud kamabiskviidile täidis ning jaota peale tükeldatud õunad. Küpseta 180C
ahjus 25 minutit.
5.
Samal ajal kui kook küpseb, valmista tosca kate. Selleks sulata või ja suhkur.
Lisa vahukoor jahu, mandlilaastud, sarapuupähklid ja purustatud mandlid.
Kuumuta mõni minut pidevalt segades. Jaota tosca kate ühtlaselt õuntele ning
küpseta 180C ahjus 10-15 minutit või kuni kate on muutunud kuldseks.
0 comments:
Postita kommentaar