Rullbiskviit mustikate ja vaarikatega

21 august 2012 2 comments
Rullbiskviit on selline asi, mida minu retseptivaramust eriti ei leia. Seda nimel mitte põhjusel, et mulle see ei maitse, vaid sellepärast, et ma ei ole siiani eriti biskviidi tegemisega hästi hakkama saanud. Kuid, olen otsustanud end parandada ja viimasel korral, kui mu kondiitrist ema külas oli näitas mulle paaril korral kuidas biskviiti teha ja nüüd ma siin siis katsetan. Selkorral olin ma tulemusega väga rahul ning tõenäoliselt kinnistan oma biskviiditegu ka edasipidi. Kui täidises kasutad värskeid marju siis soovitan, rullbiskviit samal päeval ära süüa, sest marjad on praegu niivõrd küpsed et järgmiseks päevaks võivad marjad olla käärima läinud ning hea kraam on raisus.

Vajad:
3 muna
3 sl suhkrut
3 sl jahu

400g ricotta kohupiima (Otto)
2 sl suhkrut
2 sl vaniljesuhkrut
2 dl vahukoort
100 g vaarikaid
100 g mustikaid

1. Eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning vahustamise lõppjärgus lisa suhkur. Löö lahti munakollased ning näpi ettevaatlikult munavalgega segamini. Lisa sõeludes jahu ning tõsta tainas suunaga alt üles ettevaatlikult läbi, et kõik jahu oleks segunenud. Vala biskviittainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning määri ühtlaseks kihiks.
2. Kuumuta ahi 250C-ni. Küpseta paar minutit, kui biskviit võtab kuldse jume, alanda ahju kuumus 200C-ni. Küpseta veel umbes 5 minutit ning enne biskviidi ahjust välja võtmist vajuta näpuga kas biskviit on vetruv.
3. Tõsta biskviit ahjust välja, lase pisut jahtuda, keera teistpidi ning eemalda küpsetuspaber. Keera koos küpsetuspaberiga rulli (selliselt et kuldne pool jääb ülespoole) ning lase biskviidil korralikult maha jahtuda.
3. Täidise jaoks vahusta ricotta suhkrute ja 1 dl vahustamata vahukoorega kreemjamaks. Vahusta ülejäänud vahukoor. Sega ricottaseguga.
4. Määri täidis ühtase kihina biskviidile, kuid jäta tagumisest äärest paar cm katmata. Puista täidisele marjad ning keera tugevalt rulli. 

2 comments:

  • Anonüümne ütles ...

    Kõigepealt eemaldan küpsetuspaberi ja siis keeran küpsetuspaberiga rulli? Kas viga või mismoodi see siis täpsemalt käib?

  • Kristel ütles ...

    Kui eemaldate küpsetuspaberi rullbiskviidi küljest siis panete lihtsalt küpsetuspaberi uuesti peale, et rulli keerata. Võtie mudugi ka küpsetuspaberiga mis on rullbiskviidi rulli keerata.

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD