Vahest on kohe isu liha järgi ja seniks kui grillihooaeg veel kaugel peab liigutama raamatulehti või siis pisut ajurakke et leiutada uusi ja põnevaid kooslusi. Pirn ja sinep sobisid omavahel imehästi ning tulemus oli väga meeldiv.
Vajad:
4 sea kaelakarbonaadi (u 400-500g)
oliivõli
soola
pipart
Kaste:
150 ml pirni- või õunasiidrit
1 sl Põltsamaa kanget sinepit
100 ml vahukoort
Tambi toidukile vahel kaelakarbonaad õhemaks ning maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta pann, vala sorts oliivõli pannile ning prae kaelakarbonaadi mõlemalt poolt keskmisel kuumusel u 5 minutit. Tõsta liha kuumale taldrikule ja võimaluse korral kata kaane või fooliumiga.
Vala samale pannile pirnisiider ning kuumuta kuni alkohol on aurustunud. Sega hulka sinep ning vahukoor. Kuumuta keemiseni ning lase mõni minut keeda.
Serveeri meelepärasega.
* retsept mugandatud kujul Nigella Lawsoni Express raamatust
Vajad:
4 sea kaelakarbonaadi (u 400-500g)
oliivõli
soola
pipart
Kaste:
150 ml pirni- või õunasiidrit
1 sl Põltsamaa kanget sinepit
100 ml vahukoort
Tambi toidukile vahel kaelakarbonaad õhemaks ning maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta pann, vala sorts oliivõli pannile ning prae kaelakarbonaadi mõlemalt poolt keskmisel kuumusel u 5 minutit. Tõsta liha kuumale taldrikule ja võimaluse korral kata kaane või fooliumiga.
Vala samale pannile pirnisiider ning kuumuta kuni alkohol on aurustunud. Sega hulka sinep ning vahukoor. Kuumuta keemiseni ning lase mõni minut keeda.
Serveeri meelepärasega.
* retsept mugandatud kujul Nigella Lawsoni Express raamatust
3 comments:
Millist siidrit on kasutatud. Ikka naturaalset?
ja kas brut või doux :-)
Mina kasutasin Kiss pirnisiidrit aga parem on muidugi kui kasutada naturaalset ja pigem magusapoolset, ehk siis doux.
Postita kommentaar