Lihapirukad - tuisuseks vastlapäevaks

21 veebruar 2012 1 comments
Lihapirukad on ju vana klassika ning üks korralik kodukokk võiks neid siiski teha osata. Siinkohal pean aga nentima, et võib aga siiski ei pea, kuid proovida tasuv siiski Niisiis ühel õhtul avaldas mees soovi, et tal tuli lihapirukate isu, aga kuna ma pole kunagi olnud pärmitaignaga sinapeal võtsin siiski ühel külmal pühapäeval pirukateo ette. Tulemus oli päris maitsev ning külmale ilmale kohaselt maitsesid need etiti hästi sooja puljongiga. Täna on õige päev pärmitainas kerkima panna, et kelgurajalt tulles oleks hea võtta ahjust välja, kukklite mittearmastajatel, soojad lihapirukad. Kukleid ma ei kavatse valmistama hakata aga head lihapirukad võiks ahju küpsema panna küll.


1 pakk kuivpärmi
400-450g jahu
4tl suhkrut
2tl soola
2,5dl piima (või vett)

Täidis:
1 sibul
1 küüslauguküüs
400g hakkliha
soola-pipart
hakklihamaitseainet

Sega kuivpärm jahuga. Kuumuta piim u 40-50Cni. Sega kuuma piimaga suhkur ja sool. Sega hulka jahu ning sõtku kuni tainas kausi küljest lööb lahti. Aseta peale rätik ning tõsta sooja kohta 1h kerkima.
Taigna kerkimise ajal valmista täidis, selleks haki sibul ja küüslauk ning prae enne kvaliteetse hakkliha lisamist kergelt klaasjaks, lisa hakkliha ning maitsesta soola-pipra ja hakkliha maitseaine. Rulli tainas laiali ja vormi kas pirukavormide abil (nutikas on kasutada ka pelmeenivormi - kui see on olemas) või klaadiga ümmargused kettad. tõsta peale teelusikatäis täidist ning suru korralikult kinni. Pintselda pirukad lahtiklopitud munaga ning küpseta 180C juures kuni pirukad on kuldsed.

1 comments:

  • Sabine ütles ...

    Nüüd tulid küll maailma parimad lihapirukad! Segasin veel lihamögina toorjuustuga kaa ja super!

    Nõuti midagi eestipärast ja tundub et oli hea valik, sest nii sakslased kui itaallased nõuavad retsepti ;). Jee! Täielik lemmik!

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD