Volovanid on lehttaignast valmistatud korvikesed.* Neid saab kergelt valmistada kui vajutada õhemaks rullitud taignast ümmarguste vormide abil kettad ning järgmisena võtta väiksem vorm, millega vajutada samast kettast umbes kolmveerandi ulatuses taignast läbi. Teine, pisut tainast priiskavama versiooni kohaselt saab väga huvitavaid ja omanäolisi volovane valmistada, kui vormida kaks ühesuurust ketast ning teise kettalt vajutada näiteks lille või südame kujuline sisemine osa välja. Määri alumise ketta servad veega või munaga ning tõsta teine tainas, millel on erikujuline sisu välja vajutatud terve taignaketta peale. Sisu, mis volovani valmistamisest järgi jäi võib ka kenasti ära küpsetada, lisades sinna sisse jahtunult või küpsemise ajaks meelepärast.
Pirni-sinihallitusjuustuga volovanid on nii "karjuvalt" head, kus magus pirn ja soolane sinihallitusjuust pakuvad imelist kooslust ja järjekordset käesirutust pirukate poole. Kuigi olen selliseid pirukaid varemgi teinud, oli millegipärast see retsept unustuste hõlma vajunud, kuniks käisime mõni aeg tagasi külas, kus mu maitsemeelele see maitse sisse sööbis ning vabariigi aastapäevaks jõudsid need suupisted omakorda minu külaliste ette.
0 comments:
Postita kommentaar