Milka toorjuustu brownied

21 jaanuar 2012 4 comments

Ma arvan, et sõna Brownie ütleb juba kõik. Siinse retseptiga pole tegu küll traditsiooniliste brownidega, kuid kindlasti ei jää need alla algupärasele - mõnusalt "niisked" ja maitsvad. Pealmine kiht ei tulnud krõbe aga see ei pidanudki tulema kuna on tingitud sellest, et pealmine kiht on toorjuustukiht - proovida tasub siiski ja minu pidurdamatu magusaisu rahuldas täiesti. Räägib magusahoolik, sest viimasel nädalal puhkusel olles oli magusas buffees söögikõlbulikud vaid puuviljad ja mingid koogid mis olid valmistatud liivataiga põhjale määritud šokolaadi-pähklisegust.

Browniekihi jaoks:
175g (1 karp) Philadelphia Milka toorjuustu
125 ml pruuni suhkrut (nt demerara)
120 ml kakaod
80 g võid
4 muna
0.5 dl jahu

Juustukihi jaoks:
200g (1 karp) Philadelphia toorjuustu
175g (1 karp) Philadelphia Milka toorjuustu
1dl tuhksuhkrut
1tl vaniljeekstrakti
2 muna

1. Sega kokku toasoe milka toorjuust, demerara suhkur ja kakao. Sega kergelt läbi. Lisa munad ja sulatatud või. Mikserdada läbi ning lisa jahu. Vahusta kergelt.
2. Võta teine kauss ja vahusta kergelt toasoe toorjuust, Milka toorjuust, tuhksuhkur, vaniljeekstrakt ja muna.
3. Kuumuta ahi 170Cni. Vooderda kandiline koogivorm või ahjunõu küpsetuspaberiga. Vala vormi põhja brownie kiht (tumedam toorjuustu segu) ning määri ühtlaselt laiali. toorjuustukihi laotamiseks kasuta lusikat ning jaga kogu tainas ühtlaselt ja ettevaatlikult brownie kihile. Kihi ühtlustamiseks võid spaatli abil kihi tasaseks siluda. Küpseta 40 minutit. Jahuta, lõika ruutudeks ning naudi!

4 comments:

  • Kristel ütles ...

    Mina valmistasin koogivormis mille mõõdud on 22x34cm, kuid peaks sobima ka väiksem või suurem vorm, millega muutub vaid koogi kõrgus. Siinkohal peaks aga arvestama, et väiksema koogivormi puhul võiks küpsetusaega pisut pikendada ja suurema vormi puhul lühendada.

  • Anonüümne ütles ...

    Võib tunduda väga loll küsimus, aga kas see browniekihi sees olev kakao on pulbrina mõeldud või valmissegatud kakao?

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD