Ma arvan, et sõna Brownie ütleb juba
kõik. Siinse retseptiga pole tegu küll traditsiooniliste brownidega, kuid
kindlasti ei jää need alla algupärasele - mõnusalt "niisked" ja
maitsvad. Pealmine kiht ei tulnud krõbe aga see ei pidanudki tulema kuna on
tingitud sellest, et pealmine kiht on toorjuustukiht - proovida tasub siiski ja
minu pidurdamatu magusaisu rahuldas täiesti. Räägib magusahoolik, sest viimasel
nädalal puhkusel olles oli magusas buffees söögikõlbulikud vaid puuviljad ja
mingid koogid mis olid valmistatud liivataiga põhjale määritud
šokolaadi-pähklisegust.
Browniekihi jaoks:
175g (1
karp) Philadelphia Milka toorjuustu
125
ml pruuni suhkrut (nt demerara)
120
ml kakaod
80
g võid
4
muna
0.5
dl jahu
Juustukihi
jaoks:
200g
(1 karp) Philadelphia toorjuustu
175g
(1 karp) Philadelphia Milka toorjuustu
1dl
tuhksuhkrut
1tl
vaniljeekstrakti
2
muna
1.
Sega kokku toasoe milka toorjuust, demerara suhkur ja kakao. Sega kergelt läbi.
Lisa munad ja sulatatud või. Mikserdada läbi ning lisa jahu. Vahusta kergelt.
2.
Võta teine kauss ja vahusta kergelt toasoe toorjuust, Milka toorjuust,
tuhksuhkur, vaniljeekstrakt ja muna.
3.
Kuumuta ahi 170Cni. Vooderda kandiline koogivorm või ahjunõu küpsetuspaberiga.
Vala vormi põhja brownie kiht (tumedam toorjuustu segu) ning määri ühtlaselt
laiali. toorjuustukihi laotamiseks kasuta lusikat ning jaga kogu tainas
ühtlaselt ja ettevaatlikult brownie kihile. Kihi ühtlustamiseks võid spaatli
abil kihi tasaseks siluda. Küpseta 40 minutit. Jahuta, lõika ruutudeks ning
naudi!
4 comments:
Kui suure vormi sees peaks koogi tegema?
Mina valmistasin koogivormis mille mõõdud on 22x34cm, kuid peaks sobima ka väiksem või suurem vorm, millega muutub vaid koogi kõrgus. Siinkohal peaks aga arvestama, et väiksema koogivormi puhul võiks küpsetusaega pisut pikendada ja suurema vormi puhul lühendada.
Võib tunduda väga loll küsimus, aga kas see browniekihi sees olev kakao on pulbrina mõeldud või valmissegatud kakao?
Siin on mõeldud pulbrikujul kakaod.
Postita kommentaar