Toorjuustukook šokolaadiga

19 oktoober 2011 0 comments
Sügis on käes ja käes on aeg kapist välja otsida oma šokolaadivarud, et valmistada üks korralik sügisõhtune koogiamps.

See kook on edasiarendus minu ammu valmistatud šokolaadiga juustukoogist, mida osad allikad nimetavad ka marmorkoogiks. Minule meeldib seda siiski kutsuda toorjuustukoogiks šokolaadiga, sest selles on külluslikult nii toorjuustu kui ka šokolaadi, mis kokku annab tõeliselt ideaalse ja suussulava kaaslase kohvi juurde ning magusaisu rahuldamiseks piisab ka väikesest tükist.

šokolaadi_toorjuustukook

vajad:
170g digestive küpsiseid
70g võid

800g Philadelphia toorjuustu
2,5dl hapukoort
2dl suhkrut
2 muna
1/2 tl vaniljepulbrit või 2tl vaniljesuhkrut

100g 70% tumedat šokolaadi
175 g (1 karp) Milka toorjuustu (Philadelphia)

1. Purusta küpsised ning sega sulatatud või ning demerara suhkruga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga vooderdatud 24-cm koogivormi põhja.
2. Mikserda toasoe toorjuust suhkru ja vaniljepulbriga. Mikserda juurde hapukoor ning ükshaaval munad. Vala 3/4 toorjuustusegust küpsisepõhjale.
3. Sulata veevannil või mikrolaineahjus šokolaad. Järelejäänud segule mikserda juurde toasoe milka toorjuust ning kui segu on ühtlaselt helepruun, lisa juurde ka sulatatud šokolaad. Vala segu vormis olevale toorjuustu segule ning tõmba noa abil koogile siksakke, kuni tekib muster.
4. Küpseta 160C juures 1h15minutit. Küpsemisaja lõppedes keera kuumus maha ning jäta kook ahju tahenema. Jahtunult aseta vormile peale toidukile või foolium ning hoia üleöö külmkapis.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD