Taldrikutäis nostalgiat - singikaste keedukartulite peedi ja hapukurgiga

18 oktoober 2011 0 comments
Lapsed armastavad kartulit ja kastet ning seda toitu olen ma ikka aegajalt teinud, kui vaja sink või suitsuvorst ära kasutada, enne kui säilivusaeg lähenema kipub. Sellise toidu juurde sobib ka ideaalselt keedetud ja riivitud punapeet ning üks hea kodune hapukurk.

kastme jaoks vajad:
150g sinki, vorsti, suitsuvorsti vmt
1sl jahu
1,5dl hapukoort
pisut soola
vett

Lõika sink kuubikuteks. Prae sink keskmisel kuumusel ja väheses oliivõlis, lisa jahu ning prae vähe aega. Lisa niipalju vett, et singikuubikud oleks kenasti veega kaetud, samas sega pidevalt. Lisa juurde hapukoor ning lase kergelt keema. Alanda kuumus ning mõne minuti pärast ongi kaste valmis. Soovi korral maitsesta soolaga.



singikasteC

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD