Ahjus valmistatud köögivilja-hakkkotletid

05 juuli 2011 1 comments
Üks äärmiselt lihtne viis sööta lastele köögivilju, kui nad neid eriti süüa ei soovi. Või hea vaheldus tavalistele kotlettidele. Minu pere liikmetele maitses see samuti, nagu mu sõbranna Kairi perele, kellelt sellise suurepärase kotletiidee sain.

Vaja läheb (16-18tk):
400g hakkliha
3 kartulit
2 porgandit
1 suvikõrvits
2 viilu saia
2 šarlottsibulat
2 küüslauguküünt
1 tl soola
0,5 tl pipart
0,5 tl sidrunipipart

Riivi kõik köögiviljad peeneks ning sega hakklihaga. Mudi sai pudiks ning lisa köögivilja-hakklihasegule. Lisa purustatud või küüslaugupressist läbi vajutatud küüslauk. Maitsesta soola, pipra ja sidrunipipraga. Vormi keskmised pätsikesed ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200C ahjus u 30 minutit. Serveeri värske salati või külma kastmega.

1 comments:

  • Anonüümne ütles ...

    Lihtsalt pean kommentaari jätma sellele väga heale retseptile. Olen ka varem juurvilja-hakklihakotlette teinud, kuid ebaõnnestunult. Tegin retseptis kodus olevatele asjadele tuginedes mõned kohendused: saia asemel panin riivleiba; šarlottsibula asemel suur tavaline mugulsibul; maitseainetest panin ka natuke tüümiani, tilli, peterselli ja muskaatpähklit; hakkliha oli 500g; lisasin 1 muna kuna kõhklesin, kas see kupatus kõik koos püsib.
    Tulemus oli väga maitsev ja ilusti läbi küpsenud:)

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD