Spinatipirukad Ahja juustuga

15 veebruar 2011
Kuna mu eelmisest pastatoidust jäi spinatit alles, mõtlesin kapis olevat Ahja juust kasutada teistmoodi kui klassikalisel moel ja toppisin koos spinatiga pirukasse. Maitsesid väga hästi - ka külas kuhu need külakostiks viisin ei ajanud keegi neid suust välja imelikku nägu tehes :)

Vaja läheb:
500g pärmi - lehttainast
350g spinatit (mina kasutasin külmutatud)
300g Ahja juustu
2 väiksemat sibulat
2 küüslauguküünt
20g võid
1 muna
soola
pipart

Võta eelmisel õhtul lehttaigen ja spinat sügavkülmast tavalisse külmikusse sulama.
Järgmisel päeval - haki sibul peeneks ning prae võis klaasjaks. Lisa sibulale sulanud spinat ning kuumuta seni kui liigne vedelik on eemaldunud. Lisa purustatud küüslauk ning maitsesta soola ja pipraga. Haki Ahja juust peeneks ning sega spinatiseguga. Rulli tainas pisut õhemaks ning lõika noaga ruudud või suru suurema klaasisuuga taignast pirukakujud, täida täidisega ning suru ääred kahvliga kinni. Pintselda pirukad lahtilöödud munaga üle ning küpseta 225C ahjus 10-15 minutit.
* Kui soovid veel ajas võita võid taignast vormida ka 1 suure piruka.
 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD