Head Vabariigi aastapäeva! Kirssidega ricotta kook kamapõhjal

24 veebruar 2011
Mõtlesin nii viimsel minutil enne vabariigi aastapäeva, et võiks ikka mingi iseloomuliku koogi ka teha. Kuna kapis oli ootamas jällegi ricotta siis muud mu pea välja ei võtnud kui teha sellest üks kook. Koogipõhi tuligi siis pisut teistsugune ja ehk natukenegi kodumaalisem - kamapõhi.

Vaja läheb

põhja jaoks:
100g võid
1dl kamajahu
1dl nisujahu
0,5dl suhkrut
1 munakollane

vahele:
300g kivideta kirsse
1sl fariinsuhkrut

täidis:
500g Otto ricotta kohupiimapastat
3 munavalget
2 munakollast
1dl suhkrut
2tl vaniljesuhkrut
1sl sidrunimahla

1. Näpi toasoe või suhkruga pudiks. Lisa juurde nisujahu ning kamajahu ning kui mass on ühtlane munakollane. Tee taignast pall ning aseta 3o minutiks külkappi tahenema. Poole tunni pärast rulli tainas kahe kile vahel natukene suuremaks kui 24cm koogivorm ning vooderda vormi põhi ja pisut ääred taignaga. Küpseta 200c ahjus 10-15 minutit.
2. Sega fariinsuhkur sulanud kirssidega ning laota eelküpsetatud koogipõhjale.
3. Täidise jaoks sega kohupiimapastaga munakollased, pool suhkru kogusest, sidrunimahl ja vaniljesuhkur. Munavalged vahusta ülejäänud suhkruga seni kuni tekivad kerged tipud (mitte väga tugevaks vahuks) Sega munavalgevaht ülejäänud ettevaatlikult ülejäänud seguga ning küpseta 170C juures 40 minutit. Enne söömist lase koogil täielikult jahtuda.

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD