Mojito toorjuustukook

11 oktoober 2010 7 comments
Lähenemas oli üks väiksemat sorti sünnipäev ning ma plaanisin teha kooki, mis ei ole nii tavapärane. Kuigi ma eriline tsitrusekookide armastaja ei ole, siis mojito, kui jook meeldib mulle väga. Leidsin oma toorjuustukookide raamatust, kui ka netist päris mitmeid sellelaadseid kooke. Mugandasin pisut, kapis leiduvaga ja välja tuli selline. Maitses nagu päris mojito, aga üle kahe tüki mina korraga ära süüa ei jaksanud. Külalised ka kõik kiitsid.

Põhi:
150g Digestive küpsiseid
75g võid

Siirup:
150g Demerara suhkrut
100g Fariinsuhkrut
4dl vett
30g värske mündi lehti
3 laimi riivitud koor

Toorjuustutäidis:
400g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
4dl vahukoort
1 laimi riivitud koor
4 laimi mahl
8 želatiinilehte
2sl valget rummi

Kõige mõistlikum on tegemist alustada siirupist.
1. Pese hoolikalt laimid ning riivi koor. Pane vesi, suhkur, mündilehed ja 3 laimi riivitud koor kastrulisse ning kuumuta keemiseni. Keeda keskmisel kuumusel 20 minutit ning tõsta tulelt. Jahuta ning kurna siirup läbi sõela.
2. Seni kui siirup keeb purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru segu 24cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja.
3. Pane želatiinilehed külma vette likku.
4. Sega omavahel toorjuust, 4 laimi mahl ja 1 laimi riivitud koor ja valge rumm. Eralda siirupist väike osa mida kuumuta pisut ning lisa paisunud želatiinilehed. Ülejäänud täiesti jahtunud siirup sega toorjuustutäidisega.
5. Vahusta koor. Jahuta pisut želatiini-siirupisegu ning lisa ka see täidisesse. Kõige viimasena lisa vahukoor ja sega täidis korralikult läbi.
6. Vala mass koogipõhjale ning aseta külmikusse vähemalt 5 tunniks, kuid veel parem saab kui see saab seal tarretuda üle öö. Vormi eemaldamiseks kasta see korraks kuuma vette ja eemalda seejärel vormi servad.
Kaunista laimisektorite ja/või digestiivküpsisepuruga.

Allikas: 100 rooga retseptiraamat Juustukoogid

7 comments:

  • Katriin ütles ...

    tegin. želatiinilehtede asemel kasutasin tavalist želatiini ja natuke hirmus oli, et kui palju ma siis ikkagi seda kasutama pean. eks näis, praegu on külmikus. aga sul on pildil täitsa valge kook, mul tuli täidis ikka pigem pruun, sest siirup tuli nii tume.

  • Kristel ütles ...

    Minu kasutatud zelatiinilehtedes on 1leht kaalub u 0,6g, (pakis on 12 lehte kogukaaluga 20g) seega oleks vaja olnud 4,8g želatiini. Ehk siiski tuli hea välja :) Kook ei olnud minul ka päris valge vaid pigem selline helehele pruunikas. Koogi värvus võis oleneda ka demerara suhkrust, sest demerara suhkrut on ka tumedamaid.

  • Katriin ütles ...

    oi, maitse tuli väga hea! aga siiski jäi mul natuke liiga kreemine ehk želatiini oleks pidanud rohkem panema. jama oli selles, et sõime seda keskööl koos külalistega ja pärast kõigil süda läikis ja ei saanud magada :D

  • Kristel ütles ...

    jaa, tegelikult ei saagi seda väga palju süüa. ise sõin ka esimesel korral päris suure lõigu ning pärast ka süda läikis. järgmisel päeval kui väiksema tüki võtsin oli olemine palju parem. Nii et see koogi tarbimisega tuleb ettevaatlik olla.

  • öö ütles ...

    nüüd ma siis loen, et ettevaatlik! ma mõtlesin seda kohe täitsa niisama teha, et söön veerand kooki iga söögikorra peale. tundub, et tuleb käbile ka pakkuda, ise ei saa hakkama.

  • öö ütles ...

    ja kristel, ei, kui 20-grammises pakis on 12 lehte, siis on tükikaal ikka 20/12 ehk ca 1,7g, mitte 0,6. nii et sul läks 8*1,666666=13g želatiini.

  • Kristel ütles ...

    Oi Mari sind küll :) Paku ikka Käbile kaa, ehk toob sulle voodisse kohvigi :) Aga eks kui ühe veerandkoogise tüki oled ära söönud ja olemine veel ilus siis võid peale järgmist söögikorda uue kallale asuda. Ma ainult kaldun arvama, et see järgmine söögikord (isegi soolane) nii kiirelt ei tule sest selle koogi näol on tegemist suht rammusa suutäiega :)

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD