Mascarpone šokolaadikook

23 oktoober 2010 3 comments
Olin tänaseks külla kutsutud ja pidin hoolitsema magusa eest. Eks see, kes minu positusi on lugenud, on juba aru saanud, et olen suurematsorti magusasõber. Kuna reede õhtuks oli kaasa juba kodust läinud kolleegi ärasaatmispeole ja mina jäänud kahe lapsega koju, siis vajasin retsepti mis ei peaks ööläbi kapis seisma. Sest no ma parema meelega ei käiks kahe lapsega toidupoes. Ideaali kohaselt tahtsin hommikul poodi lipata ja vajalikud toorained koju tuua. Selle retsepti leidsin ma juustukookide raamatust ja tõesti, see ei vajanud tahenemist külmikus vaid vajalik oli toatemperatuuri saavutamine. Nüüdseks on külas käidud, naistejutud pläkutatud ja kook söödud - mis muuseas maitses imehea ja kindlasti kavatsen seda veel teha.
Vajad
põhja jaoks:
225g digestive küpsiseid
60g võid
60g tumedat mõrušokolaadi (vähemalt 70% kakaosisaldusega)

Täidise jaoks:
250g mascarponet või toorjuustu (Philadelphia)
50g tumedat šokolaadi
4sl magustamata kakaopulbrit
2 muna
2dl vahukoort
2sl Bailyse likööri
1dl suhkrut
1dl jahvatatud mandleid

Šokolaadivõõba jaoks:
30g tumedat šokolaadi
30g võid

1. Purusta küpsised peeneks jahuks. Sulata kastrulis või ja šokolaad, sega ühtlaseks ja vooderda 24cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhi ja servad 4cm kõrguselt.
2. Täidise tegemiseks eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased ja suhkur heledaks vahuks.
3. Vahusta munavalged aga proovi munavalgeid mitte üle vahustada vaid, et kontsistents jääks selline, et tekiksid pehmed tipud.
4. Sega teises kausis vahustamata koor ja mascarpone. Lisa mass munakollasevahule. Lisa ka hakitud šokolaad, sõelutud kakao, jahvatatud mandlid ning liköör, ning sega ühtlaseks. Kõige viimasena lisa mitmes jaos vahustatud munavalged.
5. Vala segu põhjale ning küpseta 175c ahjus 45 minutit.

Jahuta!
võõba jaoks sulata šokolaad ja või ning määri jahtunud koogile. Suurepärase maitsenüansi annavad juurde vaarikad....magus kook ja kergelt hapukad marjad. Mõnusat koogielamust!

Variant 2!
Nüüdseks olen ära proovinud selle koogiversiooni soojalt.....ja koogiversiooni ohtrate vaarikatega, ning peab tunnistama, et tiitli "minu lemmik" võitis see kook soojalt vaniljejäätisega, kuid ka vaarikatega oli väga maitsev.

3 comments:

  • Birgit ütles ...

    Ma pole nii ammu juustukooki teinud ja see tundub just see, mida ma tahaksin järgmiseks proovida. See tume šokolaad seal põhja sees tundub veel eriti ahvaltev! :)

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD