Vaja läheb:
160 g piparkooke
70 g võid
25 ml kookoshelbeid
600 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
50 g suhkrut
70 g kondenspiima
200 ml kreemjat kookoskoort
2-3 laimi koor
5 g želatiini
125 ml (3 laimi) värskelt pressitud laimimahla
Purusta piparkoogid ning sega kookoshelveste ning sulatatud võiga. Suru küpsisepuru 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Vahusta toasoe toorjuust suhkru, kondenspiima ja kookoskoorega ühlaseks. Riivi sisse laimi koored ning sega ühtlaseks. Laimi mahlade paremaks kättesaamiseks rulli laimi tugevalt, enne mahla pressimist, käe ning tasapinna vahel. Pressi mahl ning vala kuumakindlasse anumasse. Aseta želatiin vähesesse külma vette 5 minutiks paisuma. Kuumuta laimimahl ning sega sisse paisunud želatiin. Tõsta anum tulelt ning sega kuni želatiin on täielikult sulanud. Jahuta pisut ning sega kiirelt toorjuustutäidisesse. Vala koogitäidis piparkoogipõhjale ning tõsta külmkappi vähemalt 4 tunniks tahenema.
1 comments:
Super kook ja julgen arvata, et veidi vähem kalorine, kui laimi-toorujuustu kook valge šokolaadiga.
Postita kommentaar