Rikkalik šokolaadikook pähklitega

23 detsember 2013 1 comments

Tõeliselt rikkalik šokolaadikook, mis on iga šokolaadisõbra unistus. Selline kook sobib ideaalselt lõpetama igat pidusööki, ning koogitaldrik kraabitakse ka piinlikult puhtaks. Koogis annab kreemjas šokolaadi tekstuuris mõnusat krõmpsu pähklid ning tšilli järelmaitse paneb kurgu kergelt õhetama. Retseptis nimetatud pähklinugati võib retseptist välja jätta, kuna selgus et Kalev seda enam ei müü ja poodides olid vaid vanad partiijäägid saadaval. Soovi korral võib tugevama pähkli maitse saamisest asendada nutellaga või üldse selle komponendi koogist välja jätta. Soolata ja kooritud pistaatsiapähkleid olen ostnud Umami-st.


Põhi:
220 g digestive küpsiseid
100 g võid
15 g kakaod

100 g pehmet pähklinugatit või nutellat
2 karpi Milka toorjuustu (Philadelphia)
200 ml vahukoort
250 g tumedat šokolaadi
25 ml Cointreau likööri
pisut tšillisädemeid
50 g pistaatsiapähkleid ja/või röstitud metspähkleid

1. Sulata või ning sega sulavõile kakao. Purusta küpsised ning sega kakaose võiga. Suru segu 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ning äärtele.
2. Aseta paksupõhjaline vähese veega täidetud pott pliidile, tõsta peale klaaskauss, kuid veendu, et vesi ei ulatuks põhjani ning kauss kataks täielikult potiava. Tõsta kaussi pähklinugat ning soenda kuni see muutub vedelamaks, lisa toorjuust ning soenda taas segu, kuni see muutub pehmeks. Lisa vahukoor, sega pidevalt. Mõne hetke pärast kui koor on soe, lisa tükeldatud šokolaad ning sega pidevalt, kuni šokolaad on täielikult sulanud. Lisa liköör ning pisut tšillisädemeid ning sega ühtlaseks.
3. Haki pähklid pisut väiksemaks ning vala küpsisepõhjale. Vala peale soe šokolaadisegu, silu ühtlaseks ning tõsta külmkappi 4 tunniks kuni üleöö tahenema.

1 comments:

  • Ketlin ütles ...

    Tegin seda kooki isadepäevaks - suurepärane valik! Väga rikkalik ja luksuslik, nagu nimigi ütleb. Tšillisädemed ja liköör on muidugi täpp i peal ja annavad veel eriti hea meki juurde. 5+

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD