Jätku leiba!

29 oktoober 2010 0 comments
Võtsin üle pika pika aja jälle leivateo käsile. Õigemini, tapsin kunagi suve alguses juuretise ära ja ei olnud siiani kusagilt seda saanud...ja tegelikult ma väga aktiivselt ei otsinud ka. Nüüd sain juuretise Liisilt, ja ideid mis peas pulbitses oli kohe nii meeletult, et läksin leivateoga tõsiselt hoogu.
Lõppkokkuvõttes valmis tavaline leib, seemneleib ja minileivad suitsujuustu ja päiksekuivatatud tomatitega.
Poes avastasin sellise toreda segu nagu - leivasegu, milles oli kõrvitsa-, päevalille-, seesami-, linaseemned...võibolla oli midagi veel aga viskasin paki juba ära. Ühest pakist piisas täpselt ühe leiva tegemiseks. Ja see leib tuli niii hea, et praeguseks (ehk järgmiseks päevaks) on alles alla poole leiva.

Seemneleib
Vajad:
1/3 leivatainast
1 pakk seemneleiva segu
Küpsetasin koos tavalise leivaga, ehk siis täpselt nii nagu varemalt kirjeldatud.

Uudsena tegin selkorral väikeseid leivakesi, mille küpsetasin muffinivormides. Idee koostisosade kui ka muffinivormi kohta sain Birgitilt. Tulemus oli väga mõnus.


Minileivad päiksekuivatatud tomatite ja suitsujuustuga (12 tk):
1/3 leivatainast
5 päiksekuivatatud tomatit
u 100g suitsujuustu

1. Lisada taignale tükeldatud tomatid ja suitsujuustu kuubikud.
2. Jagada tainas võiga määritud muffinivormidesse. Lasin toidukile all soojas kohas kerkida umbes 4-5 tundi.
3. Küpsetada 200C ahjus u 30 minutit.
4. ahjusoojadele kuklitele määrida taluvõid, mis annab hea maitse ja ei jäta leiva loorikut väga kõvaks.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD