Suitsujuustusupp küüslaugukrõbedikega

01 november 2010
Parajalt rammus supp talviseks ajaks. Retsept võetud toidutarest, kuid mina valmistan seda oluliselt lahjemalt, kui retsept ette näeb. Kunagi päris alguses tegin nii, nagu retseptis kirjas, kuid siis oli esimesest 5 ampsust süda paha.

Vaja läheb (3-4 portsioniks):
5dl köögiviljapuljongit
200g suitsujuustu
2dl vahukoort
3 viilu saia
1 küüslauguküüs
1sl oliivõli


Kui on soov eriti tubli olla siis võib puljongi keeta soolaga maitsestatud vette pistetud porgandist, sibulast, tillist, petersellist ja sortsust valgest veinist. Kui aga on vaja kiirelt teha ja mitte nii tubli olla siis sobib 1 köögivilja puljongikuubikust tehtud supileem ka ära. Kui leem on valmis, lisada kooritud ja riivitud suitsujuust ning segada vispliga kuni kõik tükid on sulanud. Lisada koor ning lasta supp keema ning keeta vaiksel tulel, kuni supi paksus tundub paras. Purusta küüslauk ning sega oliivõliga ning maitsesta kergelt soolaga. Lase segul pisut aega maitsestuda. Pintselda saiad maitseõliga ning lõika kuubikuteks. Küpseta ahjus u 180C juures, kuni need on kuldselt pruunid ja krõbedad.
 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD