Muffinid õunte ja halvaaga

26 oktoober 2010 0 comments
Täna oli jälle külla mineku tarvis miskit head teha.....no oleks võinud ju poest ka osta aga viimasel ajal ei kisu kohe kuidagi see poe maguskraam. Pealegi mulle meeldib, kui saan köögis askeldada. Juustukookidest oli hetkel isu täis, ning võtsin selkorral vaevaks teha muffineid. Noh vaeva need just ei nõudnud, sest nende tegemine on ju ülimalt lihtne. Siiski tuleb ideaalsete muffinite tegemisel silmas pidada mõnda asja - tainast ei tohiks üleliia palju segada ning ei tohiks neid üle küpsetada. küpsetusaja aga määrab ära vormi suurus. Kui pealt hakkavad muffinid kaunit värvi minema siis võib küpsuse testimiseks kasutada ka tikku - mis peab kuivaks jääma. Lihtne reegel on see, et pigem küpseta pisut vähem kui kauem, sest ainult nii saad mahlased ja maitsvad muffinid.
Minu muffinite jaoks läks (12tk):
3,5dl jahu
2,5tl küpsetuspulbrit
0,5tl söögisoodat
1 muna
1dl suhkrut
1tl vanillsuhkrut
1dl õli
2,5dl hapupiima (kui hapupiima ei ole siis sega 1sl valgeveiniäädikat pea 2,5dl piimaga ning jäta seisma 5-10minutiks - annab sama toime kui hapupiim)

100g halvaad
175g kooritud ja tükeldatud õunu

1. Sega kausis jahu, küpsetuspulber, söögisooda, suhkur ja vanillsuhkur.
2. Teises kausis klopi lahti muna, lisa hapupiim ja õli.
3. Lisa munasegule jahusegu ning sega ettevaatlikult läbi.
4. Haki halvaa ning lisa taignale.
5. Täida muffinivormid poolenisti taignaga ning lisa vormidesse tükeldatud õunad. Peale lisa veel tainast - nii et õunad on kenasti kaetud.
6. Kuumuta ahi 200C (pöördõhuga ahi 180c) ning küpseta umbes 15-17 minutit.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD