Tummine šokolaadikook musta küüslauguga

30 august 2016 2 comments

Šokolaadikook on alati üks mõnus magus suutäis, eriti kui pikka aega ei ole magusaisu kimbutanud ja siis kui ta uuesti hakkab kusagilt kaugelt nurgast piiluma ning sellepeale nätaki kohe ta sellise maitsebuketiga üle küllatakse, ei jäägi tal muud üle kui taas pikaks ajaks kuhugi end ära peita :)


Selkorral küll läksin maitsetega pisut julgemaks ning lisasin tumeda šokolaadi sisse musta küüslauku. Usute või mitte, see maitsete kooslus oli lausa jumalik - tasub proovida ja julgen arvata et tahate veel teinekordki :)

Põhja jaoks:
150 g digestive küpsiseid
60 g võid

Täidis:
200 ml vahukoort
350 g tumedat šokolaadi (70% kakaosisaldusega)
175 g milka toorjuustu
20 g musta küüslauku

50 g haput kirsimoosi (või purustatud kirsse)
mandlilaaste

Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru piklikku või 20cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Tükelda must küüslauk. Kui kasutad (külmutatu) kirsse siis (sulata ja) püreesta need. Vala potti vahukoor ning lisa tükeldatud tume šokolaad. Sega kuni tume šokolaad on sulanud ning lisa milka toorjuust ning sega kuni täidis on ühtlane. Puista must küüslauk küpsisepõhjale ning vala peale šokolaaditäidis. Silu ühtlaseks ning tõsta lusikaga peale kirsimoos, kasuta kahvlit ning tee kirsimoosist koogi peale muster. Tõsta kook 4 tunniks või ööseks külmikusse tahenema. Enne serveerimist lisa koogile mandlilaastud ja naudi kvaliteetse espressoga.


2 comments:

  • Kristel ütles ...

    Tere,
    Selverites olen näinud köögivilja letis, Delice kauplustes aga kui kusagilt mujalt ei leia saab tellida ka veebipoest http://www.mustkuuslauk.ee/e-pood/
    parimat. Kristel

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD