Püreesupp röstitud aedviljadest seesamise kanafileega

18 september 2015 0 comments
Röstitud köögiviljad on minu meelest äärmiselt maitsvad ja hetkel, kui porgandid, peedid jm kodumaine värske on valmis saanud ei ole paremat kui (vahelduselt lihtsalt ahjus röstimisele) valmistada nendest üks toitev ja maitsev püreesupp. Kuigi minu pere, st peale minu, ei ole eriliselt püreesupi armastajad siis jätsin kontsistentsi pisut tükilisemaks ja see maitses küll kõigile. Supi paksust saab reguleerida köögiviljapuljongiga ja kreemisust toorjuustuga, nii et eks igaüks võib proovida sellest valmistada täpselt omale sobiv. Et toidukord oleks ikka tasakaalus ka valkude poolest sai supile valmistatud seesamiseemnetes paneeritud kanafileed ning see kõik oli lihtsalt PERFECT! Soovitan proovida!

vajad 4 - 6 le:
400 g porgandit
300 g punast ja/või kollast peeti
200 g paprikat
100 g kirsstomateid
1 keskmise suurusega sibul
4-5 küüslauguküünt
värsket tüümiani
oliivõli
soola
pipart

750 ml köögiviljapuljongit
100 g küüslauguga toorjuustu

seesamise kanafilee jaoks vajad:
200 g kanafileed
1 muna
soola
pipart
tšillihelbeid
50 ml seesamiseemneid

1. Koori porgand ja peet ning lõika 1-2 cm kangideks või viiludeks. Puhasta paprika ja ning lõika olenevalt paprika suurusest neljaks või kaheksaks. Lõika kooritud sibul kuueks ning koori küüslauguküüned. Laota kõik köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale oliivõli maitsesta soola ja pipraga ning laota peale värske tüümian. Küpseta 180C ahjus 45 minutit.
2. Vala valminud köögiviljad potti, vala peale peale pool köögiviljapuljongist. Püreesta saumikseriga soovitud kontsistentsi saamiseni, lisa toorjuust ning veel niipalju köögiviljapuljongit, kui vedelat suppi soovid ning surista ühtlaseks. Maitsesta soovi korral soola ja pipraga. Tõsta pott tulele ning kuumuta peaaegu keemiseni.
3. Lõika kanafilee õhemaks. Klopi lahti muna, maitsesta soola pipra ja tšilliga. Vala madalale taldrikule seesamiseemned. Kuumuta pann ning lisa oliivõli. Kasta kanafilee munasegusse, keeruta fileed seesamiseemnetes ning prae mõlemalt poolt kuldseks.
4. Tõsta soojale supile viiludeks lõigatud kanafilee, nirista peale pisut oliivõli ja soovi korral maitsesta pisut värskelt jahvatatud pipraga.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD